De Sims 4 Moschino Accessoires – Review

Fan van Moschino, maar is het in het echte leven te duur? Gelukkig kunnen je Sims met De Sims™ 4 Moschino Accessoires wél paraderen in showstoppende Moschino-stukken!

Eerder kwam Moschino al met een capsulecollectie met stukken geïnspireerd op De Sims, en nu gaat de samenwerking tussen Moschino en De Sims verder met dit Accessoirespakket. Met kledingstukken uit échte Moschino-collecties, een gloednieuwe freelance modefotograaf carrière en meubels voor een moderne fotostudio heb je alles in huis om stijlvol de (Sim)modewereld over te nemen! Met Moschino!

Eerste indruk
Vanaf het eerste moment dat er een samenwerking tussen De Sims en Moschino werd aangekondigd was ik er al bang voor dat er uiteindelijk ook een pakket van zou komen. En, ja hoor, dat bleek dus ook zo!

Heel erg enthousiast was ik daarover niet. En dat is tot nu toe zo gebleven – van aankondiging tot trailer tot uiteindelijk de release. Mijn enthousiasme was zelfs zo niet-bestaand dat ik het pakket al had bestempeld als ‘De Sims 4 Mehhhhschino Accessoires’! Zal het pakket me toch weten te verbazen? We zullen het zien.

CREËER EEN SIM
Moschino ontmoet De Sims. Laat jouw liefde voor mode zien door je Sims in de nieuwste capsulecollectie geïnspireerd op De Sims te steken, of kies stukken uit iconische Moschino-collecties.”

Omdat Moschino een kledingmerk is zou je natuurlijk denken dat er vooral veel CAS-items in het spel zitten, maar verrassend genoeg valt dat wel mee. Je krijgt zo’n 24 items, waaronder 4 kapsels, 17 kledingstukken, twee paar schoenen en oorbellen. Alles is voor tieners tot ouderen, dus helaas geen Moschino kinderkleding.
De verhouding tussen man en vrouw is redelijk: 10 vrouwelijke kledingstukken, 7 mannelijke kledingstukken.

Ik zeg het al vooraf: ik heb een hekel aan Engelse tekst in mijn Sims-spel. Dus het feit dat op een paar kledingstukken heel groot ‘Moschino’ staat verpest die items al een beetje voor mij. En deze samenwerking heeft nog meer nadelen. De items zijn gebaseerd op échte kledinstukken – en de swatches dus ook. Daardoor zijn er voor sommige items niet heel veel opties. Twee van de items hebben zelfs ieder maar één optie!

Maar afgezien daarvan vind ik de kleding zelf ook niet bepaald geweldig. Een paar items zijn oké, maar een groot deel ervan is erg uitgesproken qua stijl en is gewoon niet mijn smaak. Ik vind het ook niet erg passen bij een doorsnee Sim of een alledaagse garderobe. Voor beroemde of steenrijke Sims kan het echter misschien juist weer wél heel passend zijn, dus dat is zowel een stukje smaak als speelstijl.

Wel ben ik erg fan van de nieuwe kapsels – drie van de vier, dan. Ook vind ik de twee jasjes voor de dames leuk, en de bijpassende rok met meer dan één swatch. Maar de rest? Die is naar mijn mening mehhhh…schino!

Zie ik mezelf veel van deze items gebruiken? Nee, niet echt.

KOPEN EN BOUWEN
Organiseer een studiosessie. Breng je eigen studio tot leven, waar alle ogen op jou zijn gericht. Richt hem in met foto’s, nieuwe meubels, decoraties en persoonlijke details voor een inspirerende omgeving om je muze te fotograferen.”

Dit pakket draait natuurlijk om het kledingmerk Moschino. Hoe vertaal je dat nou naar de koop- en bouwmodus? En gaan het dan geen teleurstellende afdankertjes zijn? Een “Oh ja, dat moest ook nog!”-nagedachte?

Bij het thema van dit pakket hebben ze gekozen om uit te gaan van een moderne fotostudio. Dit sluit natuurlijk perfect aan op de nieuwe modefotograaf carrière. Het nieuwe meubilair is strak, modern en kleurrijk met zowel drukke als rustigere prints en swatches. Het zijn geen doorsnee meubels; sommige van de nieuwe items voelen bijna als een statement an sich. Een kwaliteit die ze delen met de Moschino-kleding in dit pakket.

In totaal krijg je zo’n 30 items voor de koopmodus, 2 nieuwe behang-prints, 4 ramen en een deur.

Je zou de koop-/bouwmodus in twee categorieën kunnen indelen.

Één deel van de nieuwe spulletjes kun je perfect gebruiken om een wachtkamer in te richten voor je fotostudio – of gewoon de moderne woonkamer van je Sims. Zo krijg je onder andere nieuw zitmeubilair, een koffietafelset en een ‘ik-lijk-wel-heel-erg-op-een-Kallax-kast-maar-ik-ben-geen-Kallax-kast’-boekenkast. Daarnaast zijn er nog een aantal decoratieve objecten, zoals een beer-boekensteun en gitaarversterkers (gitaar niet inbegrepen).

En de nieuwe ramen! Ik bedoel, euhm, Mehhh- Oké, ik geef het toe: ik ben enthousiast over de ramen.

Het andere deel van de items richt zich meer op het daadwerkelijke fotostudio aspect. Je studio is natuurlijk niet compleet zonder de juiste fotografie-equipment. Zo is er een decoratief wandrek met camera-uitrusting en een kledingrek zodat je modellen in de juiste outfit op de foto kunnen. Maar belangrijker zijn de daadwerkelijk functionele studio-objecten: nieuwe achtergronden, nieuwe lichten en een nieuw camerastatief.

Al met al lijk je met dit pakket alles in huis te hebben voor een stijlvolle fotostudio. Een goedgevulde set. Eigenlijk ben ik er eerlijk gezegd wel positief over. Er zitten wat uitgesproken items tussen, en niet alles heeft een plekje buiten de studio-setting. Maar een aantal items spreekt mij erg aan. Hoogtepunten uit de bouwcatalogus: de ‘niet-Kallax’-boekenkast, de boekenbeer, de lichten en het statief, het zitmeubilair en – natuurlijk – de nieuwe deur en nieuwe ramen!

Doet de koop- en bouwmodus onder voor de CAS items? Nee, juist andersom!

GAMEPLAY
Begin aan een flitsende carrière. Als freelance modefotograaf krijgt je Sim te maken met fantastische mogelijkheden. Leer hoe je een collectie samenstelt, selecteer het beste onderwerp en vind dan de juiste poses om de opvallende looks te fotograferen. Bouw de carrière van je Sim als freelance modefotograaf uit, leef een flexibel leventje en laat je inspireren om voor de volgende grote online reclamecampagne of tijdschriftadvertentie te fotograferen!” 

Dit pakket komt als eerste Accessoirespakket ooit met een nieuwe carrière – namelijk een carrière als freelance modefotograaf! Om de carrière te vinden kies je in het overzicht voor Freelancer en van daaruit kies je voor het ‘ToekomstStijl’ Agentschap. Deze carrière werkt hetzelfde als de andere freelancer carrières.

Je kiest een klus uit een lijst met beschikbare klussen. Een klus bestaat uit een betaling, een deadline en een paar taken. Des te hoger je fotografie-skill, des te hoger het niveau van klussen die je kan doen, des te hoger je uitbetaling. Er zijn geen niveau’s of promoties in deze carrière, maar je kan wel bonussen en opslag verdienen.

Meestal bestaan de taken uit het nemen van een foto van een bepaalde outfitcategorie en/of pose, het opsturen van de foto’s naar de klant en het vervolgens uploaden naar mode-Simstagram. Vervolgens heb je enorm veel vrijheid en controle over de foto zelf. De categorie en soms de pose worden dan wel bepaald door de klus – zelf heb je de vrijheid over het kiezen van het model, de outfit en de achtergrond.

In dit pakket heb je ook alles in huis om die perfecte plaatjes te schieten, waaronder nieuwe fotostudio objecten.

Met de Uitbreiding Aan het Werk kreeg je ook een fotostudio. Wat is dan het verschil?
Die fotostudio was toen één object met een vaste opstelling. Daarmee had je keuze tussen een paar verschillende achtergronden en kon je een beetje spelen met het licht, maar in het algemeen was je erg gelimiteerd. Zo kon je niet spelen met de opstelling van de belichting en kon je je als cameraman niet verplaatsen ten opzichte van het model.

De Sims 4 Moschino Accessoires doet het anders. Alle nieuwe objecten – de lichten, de achtergrond, het statief – zijn los van elkaar neer te zetten. Zo kun je de nieuwe lichten zelfs in de leefmodus verslepen. Het nieuwe statief (camera zelf toevoegen) is ook te verslepen (én zelfs mee te nemen in het inventaris!) en is meteen ook een garantie dat elke foto van goede kwaliteit is – ongeacht de fotografie-skill van je Sim.

Ook is er een nieuwe ‘markering’. Hiermee kan je een model op een bepaalde plek laten staan en poseren. Je kan hier ook een model mee inhuren; dit is dan een andere Sim uit het spel. Ook zijn er twee nieuwe fotoachtergronden. De eerste is een simpele doek-achtergrond zoals op de screen hierboven. Maar ook hebben we nu een speciale achtergrond waarmee we verschillende bewegende voorstellingen kunnen projecteren, bijvoorbeeld de skyline van een stad, vallende sterren, een rode loper of een bos.

Maar je kan je studio ook met andere objecten inrichten. Zo kan je een gewone leefruimte als achtergrond gebruiken of kun je met objecten uit De Sims 4 Word Beroemd (zoals de Green Screen, set decoraties of effecten machine) een uitgebreide set creëren. Het statief en de model-markering zijn in het inventaris mee te namen, dus je kan zelfs de buitenwereld als je studio gebruiken. Je enige limiet is je eigen creativiteit!

De hele studio en omgeving voor het fotograferen is dus een stuk uitgebreider geworden – maar het nemen van foto’s zelf ook. Als je Sims nu laat poseren krijg je aan de linker kant van het scherm nu ook nog opties om poses te kiezen. Je kunt een emotie kiezen en tussen poses binnen die emotie rouleren. Helaas kan je niet zelf een specifieke pose aanklikken, waardoor het soms lang kan duren voor je de gewenste pose hebt. Maar zoveel poses zijn er “gelukkig” (helaas, dus) niet.

Misschien ook wel handig om te vermelden: de nieuwe fotografenobjecten en het geüpgradede systeem zijn ook buiten de carrière te gebruiken. Bijvoorbeeld voor je familiefoto’s of vakantiekiekjes – wees er creatief mee!

En als je eenmaal je foto’s hebt gemaakt kun je ze nu ook nog op nieuwe manieren tentoonstellen. Ten eerste is er een nieuw fotoframe waar drie foto’s tegelijk in kunnen. Ten tweede zijn er nu ook twee digitale fotolijstjes; een verticale en horizontale. Deze rouleren ieder tussen een inventaris van 10 foto’s. Een leuk extraatje!

Al met al heeft dit pakket het fotograferen in De Sims 4 op zijn kop gezet met die nieuwe functies. Daardoor heb je nu meer opties om je creatief uit te leven met licht, camera en fashion. De nieuwe carrière is zeker een leuke toevoeging en je hebt genoeg vrijheid en controle over hoe je Sim de Klussen uitvoert.

Die controle is meteen ook een nadeel. Je kan niet je Sim naar een werkplek sturen of op de achtergrond aan de slag laten gaan. Als speler moet je zélf de foto’s maken, en daardoor is het een behoorlijke ‘hands-on’ carrière. Ook zit er niet heel veel variatie in de werkzaamheden. Je maakt een foto, stuurt deze op, post hem op Simstagram. Je moet er dus zelf creatief mee aan de haal om ervoor te zorgen dat het leuk blijft.

De vraag is: wat is nou écht nieuwe gameplay? Het freelancesysteem hadden we al, fotografie hadden we al, het verslepen van objecten hadden we al. Helemaal nieuw is het dan misschien toch niet echt.

Máár! Door het combineren van die bestaande concepten hebben ze toch een leuke nieuwe carrière gemaakt. En ik ben dus eigenlijk wel tevreden over de ‘nieuwe’ gameplay – die is namelijk kwalitatief gewoon goed.


CONCLUSIE

‘De Sims 4 Moschino Accessoires’ is de eerste samenwerking met een merk in een pakket voor De Sims 4. Daarom had dit pakket als primeur behoorlijk wat waar te maken. Dat is wat mij betreft niet gelukt.

Bij een Accessoirespakket gebaseerd op een kledingmerk zou je denken dat de Creëer Een Sim items het beste onderdeel zijn. Zou je denken. Bij dit pakket is juist die merkkleding het meest teleurstellende onderdeel. Met weinig kleuropties en zeer uitgesproken stijlen zijn de meeste items amper te gebruiken. Vervolgens is het verrassend genoeg juist de Bouw- en Koopmodus waar ik erg positief over ben. Binnen deze categorie hebben we een goedgevulde set objecten met stijlvolle en moderne meubelstukken voor in een modefotostudio. En vergeet natuurlijk die geweldige ramen niet! Er zijn ook een paar handige nieuwe lichten en fotografie-objecten – die komen goed van pas bij de nieuwe Gameplay en nieuwe carrière. Het geüpdatete fotosysteem is top en de nieuwe carrière als modefotograaf zit goed in elkaar, al is deze wel repetitief en erg hands-on.

Vanaf het begin bestempelde ik dit pakket als ‘De Sims 4 Mehhhh-schino’ – met 4 h’s. Nu ben ik positief verrast door zowel de bouw-/koopmodus en de gameplay. Maar Creëer Een Sim stelt me wel erg teleur – en dat terwijl de kleding juist hét Moschino gedeelte is! Dus daarom laat ik 2 h’s over – één voor CES, en één voor de Moschino-samenwerking in het algemeen. Mijn mening is dus wel een beetje veranderd sinds het begin.
Op een positieve manier: van Mehhhh-schino naar ‘De Sims 4 Mehh-schino Accessoires’!

Als ik naar alles kijk vind ik dit Accessoirespakket eigenlijk wel oké. Het is zeker niet het beste pakket en er zijn een aantal dingen die beter hadden gekund. Die hebben voornamelijk met Creëer Een Sim te maken – afgezien daarvan had het namelijk best een sterk pakket kunnen zijn. Ik ben van mening dat ze de merksamenwerking beter hadden kunnen schrappen. Dan was het Sims-team niet zo gelimiteerd bij het maken en ontwerpen van kledingstukken. Maar helaas is het daar nu een beetje te laat voor ben ik bang. Volgend pakket beter?

Zou ik het pakket aanraden? Niet per se. Het is een leuk pakket maar ik zou toch wachten op een sale.
Tenzij je echt heel graag als modefotograaf wil spelen of wél fan bent van Moschino, natuurlijk.

Eindoordeel: 6.4 / 10.0
De Sims 4 Mehh-schino Accessoires lijdt onder de samenwerking met Moschino. De carrière als modefotograaf en de fotostudio items zijn top, maar de collectie merkkleding is een grote flop.


Meer over dit pakket:
Alle items zien die in het pakket zitten? Kijk onze Creëer Een Sim en Koop- en Bouwmodus overzichtsvideo’s
& praat daarna mee op ons forum in het Moschino Accessoires topic en geef je mening in Top Beoordeelt!

 

6.4
De Sims 4 Moschino Accessoires 6.4
ThePaperSim

ThePaperSim

Hey! Ik ben Patrick, oftewel ThePaperSim. Wat ik geweldig vind aan De Sims is hoe het een platform voor creativiteit is; zo schrijf ik graag verhalen of hang ik de grafische kunstenaar uit. Mede door die passie voor grafische vormgeving ben ik de trotse Grafisch Moderator op Town of Plumbobs!