5 jaar De Sims 4! – Een terugblik op jaar 2

Hoera! De Sims 4 is 5 jaar oud geworden! Om deze mijlpaal te vieren nemen we een kijkje naar de pakketten en updates van de afgelopen vijf jaar.

Het is tijd om te kijken naar het tweede jaar van De Sims 4!

Nadat we naar het eerste jaar van het spel hebben gekeken is het natuurlijk tijd om te kijken naar het tweede jaar. Waar jaar 1 griezelig begon met de toevoeging begon jaar 2 ook erg griezellig – dat is griezelig én gezellig!

Tijd voor Halloween!

Wacht – voordat we aan alle griezelige festiviteiten konden beginnen hadden was er eerst nog een patch! Hiermee konden we onder andere bedden claimen, vloerkleden resizen en Sims de eigenschap jaloers geven – jaloers op al die snoepjes van de buurman! Want wat is Halloween zonder de grootste stapel snoepjes?

Gelukkig konden je Sims al snel kiezen voor die treat. Of trick. Een keuze die gevolgen zou hebben…

Maar eerst kwam op 29 september De Sims 4 Griezelige Accessoires uit. Hiermee hadden je Sims alles in huis voor een knallend Halloween-feestje of om perfect verkleed de buurt door te gaan op een Trick or Treat tocht. Want dat brengt ons bij de volgende challenge…. #TeamTrick VS. #TeamTreat!

De challenge had drie rondes en elke ronde draaide om een ander object: een deur, vissenkom en kist. Elk object had twee stijlen – de griezelige #TeamTrick variant, of de speelse #TeamTreat versie. Door de twee nieuwe tijdelijke interacties (‘trick’ en ‘treat’…. gôh) te gebruiken kon je één van de twee teams helpen winnen.

Per ronde werd gekeken welke interactie het meest was gebruikt, en de object-versie van dat team zou dan in het spel komen. Uiteindelijk zijn alle rondes gewonnen door #TeamTreat, en kregen we in de november patch de gewonnen spulletjes. Én een reperateur NPC!

Decemberpatch

De patch van december was goed nieuws voor mensen met een goede PC. Er was nu namelijk een 64-bit versie! Dat hield in dat Simmers met een 64-bit computer nu meer uit hun spel konden halen.

Dan was er ook nog een andere technische update. Je weet vast hoe vervelend het is wanneer je na een update je mods weer opnieuw aan moet zetten. Nou, het automatisch uitschakelen van mods bij updates hebben we te danken aan deze patch.

We hadden al ruim een jaar zwembaden in het spel, maar nu hadden we daar ook een apart kaveltype voor. En nieuwe zwembadkleuren! En konden we barbecues nu meenemen via het inventaris van Sims!

Kun jij je het nog herinneren? Wereldkaarten in minimalistisch wit? Brrr, nachtmerries!
Maar niet getreurd, want na deze patch hadden ze eindelijk kleur!

Niet alleen het basisspel kreeg werd geüpdatet met deze patch. Ook het gratis Feestdagenpakket kreeg er nieuwe content bij! Iets wat we de jaren daarna ook zouden gaan zien. Met de update van 2015 kregen we een handjevol winterse decoraties en nieuwe formele kleding voor het hele gezin. Proost!

1 Uitbreiding, 2 Accessoirespakketten

Op 10 december 2015 kregen we het tweede Uitbreidingspakket voor het spel: De Sims 4 Beleef Het Samen. Dit pakket draait helemaal om het lid zijn van clubs – van tuiniersclubs, tot feestclubs tot je zelfgemaakte clubs. En dit clubleven beleef je natuurlijk het beste samen in de nieuwe wereld Windenburg!

De maand daarna kwam De Sims 4 Filmavond Accessoires uit. Tijd om een bak verse popcorn te pakken en te gaan zitten voor één van de nieuwe films. Of misschien het oprichten van een filmclub met Beleef het Samen!

En op 9 februari – nog net op tijd voor Valentijnsdag – kwam De Sims 4 Romantische Tuinaccessoires uit. Hmmmm… Geen liefje voor Valentijn? Misschien dat de wensput je daar een handje bij kan helpen!

Meer updates

Vlak voor de release van Filmavond Accessoires kregen we dankzij een update een aantal nieuwe filmposters in ons spel. Misschien herken je ze nog wel van eerdere trailers voor De Sims 4 en Aan het Werk!

Ook zou het bijhouden van al die gloednieuwe romantische tuinen een stuk makkelijker worden dankzij de nieuwe tuinman service! (Of misschien maakt hij wel een tuintje in je hart… kuch)

Het was ook tijd om de 16e verjaardag van De Sims serie te vieren – hoera! Speciaal voor deze viering werden er een paar leuke throwbacks aan het spel toegevoegd:

Vanuit De Sims 1 kregen we het trieste schilderij van de Tragische Clown. *sniff* Zo verdrietig!
En vanuit De Sims 3 kregen we de kleptomaan-eigenschap. Dus mocht je dat schilderij willen stelen…

Maar mijn persoonlijke favoriet is die van De Sims 2: de terugkeer van het tosti-doel!

Daarnaast kregen we ook nog de spulletjes die verloren hadden in de Trick/Treat challenge. Wat sportief!

Hoewel er in maart en april misschien geen nieuw pakket uit zou komen zaten onze Sims niet stil. Een nieuw gezicht kwam ons spel binnengewandeld: Jasmine Holiday, coördinator van challenges! Zij bracht ons een vernieuwde lente-challenge. Nieuwe paaseieren, een knuffelkonijn en groeifruit. Hoera!

Was de challenge niet gelukt? Niet getreurd. Of, nou ja, juist wel, want na de challenge hadden we ook een oude bekende in het spel: De Tragische Clown. *SNIK* Om te janken! *SNIK*

De volgende patch verdient eigenlijk wel zijn eigen kopje, want het is een bijzondere…

Dag, gender-restricties!

Op 3 juni 2016 schreef De Sims historie.
Voor het eerst in de gehele spellenreeks kon de genderidentiteit van je Sim verder gaan dan man of vrouw. Restricties op kleding, kapsels, stemmen, staand plassen en meer werden opgeheven en nu had je nog meer vrijheid om te creëren wie je wilde. Een grote en belangrijke stap voor De Sims, en voor de gaming-industrie!

Ook heel leuk maar iets minder groot en belangrijk: het licht door ramen was vanaf nu een stukje mooier. Yay!

Uit eten, met kinderen, in de achtertuin

Op 7 juni kwam Game Pack nummer 3 uit: De Sims 4 Uit Eten. Met dit pakket konden Simmers nu hun eigen restaurants bouwen en runnen – of gewoon een avondje uit eten gaan met hun Sims.

Ook kwam er eindelijk wat aandacht voor onze lieve kids. De slaapkamers en leventjes van onze kinder-Sims kregen een upgrade met de toffe meubels en Voidcritters uit De Sims 4 Kinderkamer Accessoires.

Dat was niet het enige – ze werden ook meteen geteisterd door een gevaar dat onder hun bed loerde…

Gelukkig kwam er in juli ook een nanny service naar het spel. Die konden het monster wel wegjagen wanneer papa en mama weer eens zonder de kids uit eten waren!

Zie je dat menu waarin je de outfits van je Sims kan uitkiezen? Dat was er niet altijd! Vroeger moesten we maar zien te onthouden welke outfits ‘alledaags 3’ of ‘formeel 5’ waren. Wat zijn we toch verwend, tegenwoordig!

Op 19 juli kwam het laatste pakket in jaar 2 uit – De Sims 4 Achtertuin Accessoires. Met glazen limonade, het geluid van vogeltjes op de achtergrond en een waterglijbaan voor je was dit een perfect zomerpakket!

De laatste update van dit jaar was een enorme verrassing voor me.
Telefoonhoesjes konden nu worden aangepast. Telefoonhoesjes konden nu worden aangepast. PARDON?! Niemand die me dat even wilde vertellen?! Heb ik écht 1120 dagen zonder deze kennis het spel gespeeld?!?!


En dat was alweer het tweede jaar van De Sims 4! Dit keer kregen we 1 Uitbreiding, 1 Game Pack en wel 5 Accessoirespakketten! Ook waren er verschillende challenges, oude en nieuwe NPCs en ging er een sloopkogel door de genderrestricties. Een druk jaartje voor het spel, dus! Kom volgende week terug voor meer over de afgelopen jaren van De Sims 4!

Oké, dat was het, doei jongens, ik ga Sims spelen en alle telefoonhoesjes veranderen.


JAAR 1   //   JAAR 2   //   JAAR 3   //   JAAR 4   //   JAAR 5

ThePaperSim

ThePaperSim

Hey! Ik ben Patrick, oftewel ThePaperSim. Wat ik geweldig vind aan De Sims is hoe het een platform voor creativiteit is; zo schrijf ik graag verhalen of hang ik de grafische kunstenaar uit. Mede door die passie voor grafische vormgeving ben ik de trotse Grafisch Moderator op Town of Plumbobs!