’21 jaar’ Patch [25-02-2021] – PC/MAC/Console

Er is een nieuwe patchupdate beschikbaar voor De Sims 4!

Deze patch bevat extra content gemaakt door simmers, voor simmers!

Vanaf 4 februari is De Sims™ officieel 21 jaar oud (wauw!). We herinneren ons 21 jaar aan polynomen en O jaa!, het ontbreken van zwembadtrapjes en buren die zomaar je huis binnenlopen. Maar het gaat niet alleen om ons. Het gaat om jullie, onze community. Jullie maken deze game tot wat het nu is, soms letterlijk. En omdat we onze verjaardag vieren, vieren we jullie ook!

Dit jaar delen negen makers uit De Sims-community hun talent ter ere van deze heuglijke gebeurtenis. Vanaf nu kun je 21 nieuwe cadeaus uitpakken in De Sims 4*, gemaakt en ontworpen door je medespelers!

Iets verderop kun je alle verhalen achter de creaties lezen, dus pak een lekkere Simsmapolitan en geniet van alle feestelijkheden!

Je vindt nu alle nieuwe creaties in de game! En vergeet niet om je medespelers te bedanken voor hun geweldige bijdragen. Jullie maken De Sims! Laten we de liefde delen.

Download de patchupdate door Origin te openen. Staat het installeren van patchupdate niet op automatisch? Start dan de patchupdate handmatig. Ga in Origin naar mijn gamebibliotheek, klik dan met jouw rechtermuisknop op De Sims 4 tegel en selecteer Update Game.

Zorg voor de zekerheid dat je een back-up hebt van jouw opgeslagen spellen en verwijder Custom Content en modificaties.

Geen idee hoe je een back-up maakt? Check de uitleg op onze site!

Patchupdate 25-02-2021
PC: 1.71.86.1020 / Mac: 1.71.86.1220
Console: versie 1.38

Eindelijk volwassen
Vanaf 4 februari is De Sims™ officieel 21 jaar oud. Ik heb hier eerlijk gezegd gemengde gevoelens want het bevestigt niet alleen dat ik ouder word, maar het laat me ook denken aan alles wat De Sims de afgelopen 21 jaar voor zoveel mensen heeft betekend.Mijn eigen persoonlijke, professionele reis in De Sims begon in 2010 en sindsdien heb ik elk pack/pakket, elk onderdeel en elke opmerking van onze geweldige community gezien. Maar belangrijker nog zijn de geweldige vriendschappen die ik op heb gebouwd met collega’s (oude en nieuwe) en al het materiaal dat onze community deelt en dagelijks over praat.

Dit jaar hebben we negen fantastische makers uit De Sims Community gestrikt om ter ere van deze heugelijke viering hun talent met ons te delen. Vanaf vandaag kun je 21 nieuwe creaties in de game bewonderen: sommige in Bouwen en sommige in Creëer-een-Sim, allemaal ontworpen door die leden van onze community. Ze zijn te vinden in beide spelgebieden met een groen icoontje dat voor een cadeautje staat en ze zijn gemarkeerd met de Special -> Verjaardagfilter.

We hebben onze krachten gebundeld met de geweldige HeyHarrie, peachyfaerie, storylegacysims, peacemaker_ic, Luumia, icemunmun, grimcookies, FeralPoodles en AHarris00Britney. Zij hebben unieke en leuke voorwerpen voor iedereen gemaakt, dus we hopen dat jullie er net zoveel plezier aan beleven als wij.

Naast deze voorwerpen hebben we ook een aantal opgeloste problemen en verbeteringen in deze update weten te stoppen. Zoals altijd bedankt voor jullie geduld en ondersteuning bij het rapporteren van problemen en het helpen van ons Live Operations Team om ze te onderzoeken en de oplossingen in werking te stellen.

Namens Maxis van harte gefeliciteerd met jullie 21e verjaardag en vergeet niet dat jullie De Sims maken!

Veel plezier met De Sims!

-SimGuruRusskii

Opgeloste problemen

Console

 • We hebben een probleem verholpen in het besturingsscherm – als je dit scherm niet kent, druk dan op L3 (PlayStation 4) of LS (Xbox One). Het is geweldig! En hoewel dit scherm geweldig is, werd de optie “Kleur bewerken” niet weergegeven in Creëer-een-Sim. We hebben ook een probleem verholpen waarbij de opties voor L1 (PlayStation 4) en LB (Xbox One) niet weer werden gegeven op hetzelfde scherm.
 • Bij het willekeurig maken van de huidskleuren, kun je nu op de X-toets (PlayStation 4) of de A-knop (Xbox One) drukken om de juiste kleur te selecteren en toe te passen.
 • We hebben Creëer-een-Sim gered van de knop “Spelen” die willekeurig verscheen in de dynamische controllerindelingen.
 • We hebben het hoofdmenu en het tabblad voor de packs/pakketten bijgewerkt omdat ze er niet echt goed uitzagen als Simmers overschakelden naar muis en toetsenbord.

Sims 4

 • We hebben een probleem verholpen in Creëer-een-Sim waarbij er geen kant-en-klare lichaamsvormen beschikbaar waren voor kinderen en peuters.
 • Voor Simmers die last hadden van de vorige gebruikersinterfacefout bij het kiezen van huidskleuren in Creëer-een-Sim: dit probleem is nu opgelost.
 • Het UI-team heeft een paar imperfecties opgelost in Creëer-een-Sim/Huisdier:
  • De miniatuurweergaven voor dierenrassen zien er niet langer buitenproportioneel uit in Vachtkleur/-patroon voor Simmers die De Sims 4 Honden en Katten hebben.
  • De make-upschuivers van Sims overlappen niet langer hun kleurmogelijkheden en het markeren van de kleurmogelijkheden laat ze er niet langer vertekend uitzien.
  • We hebben een probleem verholpen met de huidskleurschuivers die niet op de juiste manier verdwenen als je overstapte naar andere lichaamsdelen van de Sims om aan te passen.
  • Het opslaan van aangepaste kleurmogelijkheden creëert niet langer dubbelen van de basiskleur die werd gebruikt om de aangepaste kleur te maken.
  • De knop Opslaan gedraagt zich nu op de juiste manier als je gebruik maakt van ondoorzichtigheid. Is het opgeslagen? Maar heb je het opgeslagen? Is het daadwerkelijk opgeslagen? Maar is het opgeslagen?
 • Galeriemeldingen in het hoofdmenu moesten iets dekkender zijn omdat ze moeilijk te lezen waren en er bijna spookachtig uitzagen. Goed te weten dat dit de oplossing was, want deze editor had even het idee dat ze toch echt nieuwe contactlenzen nodig had.
 • Zoals bij elke update heeft deze editor en het vertaalteam de tekst voor alle packs/pakketten en eerdere updates aangepast en verbeterd.

Aan het Werk

 • We werden gecontacteerd door de buitenaardse wezens en zij hebben ons geholpen om hun ontbrekende huidskleur in Creëer-een-Sim te installeren. Nu zijn alle 8 huidskleuropties voor buitenaardse wezens weer zichtbaar.

Honden en Katten

 • We hebben wat onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op alle robotstofzuigers, dus nu ruimen ze de troep daadwerkelijk op in plaats van een beetje doelloos over je kavel te hobbelen. Met name de troep gemaakt door kinderen en peuters! Toch fijn dat de garantie nog niet verlopen was.

Jaargetijden

 • Voelde je opslagbestand de druk om niet door te gaan met de Winterfeestviering? Wij ook. We hebben een oplossing toegepast die het ruimen van extra Vadertje Winters zou moeten tackelen… wat zijn invloed op enkele opslagbestanden heeft. De Ruiming (een beetje zoals De Gebeurtenis waarbij er hopelijk iets gebeurt) zou moeten beginnen als je een kavel laadt. Voor Simmers met tragere computers en vele, vele Vadertje Winters kan het even (en wellicht zelfs uren) duren voordat De Ruiming is afgerond. Na afloop zouden Simmers een verbetering in de prestatie moeten zien als ze met deze opslagbestanden spelen.

Ecologisch Leven

 • De “Vlijtige Fabricator” geeft nu de juiste hoeveelheid Stukjes en beetjes in eigendom van Sims weer.

Uitgebreid Breien

 • Kinderen zien er niet langer uit alsof ze één been door een schommelstoel hebben gestoken als ze blij op schommelen reageren. Niets te zien hier jongens, echt niets.

Maak jij gebruik van downloads in jouw Sims 4 spel? Lees hier waarom deze na een patchupdate worden uitgezet en hoe je ze weer aanzet!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016