‘Scenario’ Patch [02-11-2021] – PC/Mac/Console

Er is een nieuwe patchupdate beschikbaar voor De Sims 4!

Download de patchupdate door Origin te openen. Staat het installeren van patchupdate niet op automatisch? Start dan de patchupdate handmatig. Ga in Origin naar mijn gamebibliotheek, klik dan met jouw rechtermuisknop op De Sims 4 tegel en selecteer Update Game.

Zorg voor de zekerheid dat je een back-up hebt van jouw opgeslagen spellen en verwijder Custom Content en modificaties.

Geen idee hoe je een back-up maakt? Check de uitleg op onze site!

Patchupdate 02-11-2021
PC: 1.81.72.1030 / Mac: 1.81.72.1230
Console: versie 1.49Hallo, Simmers!

We hebben weer een nieuwe game-update voor jullie.

In dit Seizoen van Zelfbeleving kijk ik uiteraard ook naar mezelf. Misschien hoort het bij het ouder worden, zeker als je dit jaar een bepaalde leeftijd bereikt, maar ik voel me zoals het wisselen van de seizoenen… de seizoenen van het leven zeg maar.

We hebben een jaar vol geweldige content gehad en het team is constant bezig om nieuwe en interessante manieren te vinden om de game te spelen, en zoekt ook andere manieren om meer met het leven te spelen.

In deze update delen we twee van de manieren die we hebben bedacht en die een andere benadering hebben dan de manier waarop we normaalgesproken niet-betaalde content en onderdelen leveren. Deze twee nieuwe onderdelen zijn het resultaat van een iteratieve benadering van onze functieontwikkeling en de belofte van verbeteringen en veranderingen in de loop der tijd als onderdeel van die iteratieve benadering van onze niet-betaalde content.

Het was geweldig jullie allemaal te spreken bij de Een kijkje bij Maxis-stream. Ik denk nog steeds dat ik wat salie voorafgaande aan de uitzending had moeten branden, maar ik ben blij dat jullie het allemaal leuk vonden!

Nogmaals bedankt voor jullie doorlopende steun en feedback, dat stellen we enorm op prijs.

Gracias Totales!

-SimGuruRusskii

WAT IS ER NIEUW?

Scenario’s!

Zoals jullie allemaal hebben gezien, of van iemand hebben gehoord, introduceerden we in onze laatste Een kijkje bij Maxis, Scenario’s als een nieuwe manier om De Sims 4 te spelen en die kun je vanaf vandaag zelf ervaren.

Maar wat zijn Scenario’s?

Scenario’s zijn situaties die in de game beschikbaar zijn en Simmers kunnen kiezen om een bepaald resultaat voor hun Sims te bewerkstelligen. Het leuke is dat er verschillende uitkomsten per scenario zijn en dat er tal van manieren zijn om die uitkomsten te bereiken. Dit betekent dat er meer dan één manier is om een scenario te voltooien, zodat Simmers meerdere opties hebben voor de uitkomst die jij wil.

Elk scenario heeft een thema, maar wat er gebeurt in een bepaald scenario is aan jou terwijl je naar het gewenste eindresultaat toewerkt; je weet nooit hoe het verhaal zich ontvouwt, alles is afhankelijk van jouw acties. <kwaadaardige lach>

In de update van vandaag hebben we twee scenario’s:

 • Geld verdienen: Geld, geld, geld, geld, GEEELD! <ahum> Dit scenario plaatst je Sim in een nogal netelige situatie door diens bankrekening gelijk na de verhuizing te plunderen. Yep, je hoort het goed: nul Simdollars. Geen cent te makken dus. Het kan nóg lastiger worden als je Sim kiest tussen ongemeubileerde en gemeubileerde kavels, of ervoor kiest de boel te slopen. Om het scenario te voltooien, zul je één miljoen Simdollars bij elkaar moeten zien te sprokkelen. Hoe je aan die miljoen komt, is helemaal aan jou. Doe alleen niets wat ik ook niet zou doen. <knipoog>
 • Opnieuw verliefd na een breuk: Liefde doet pijn… In dit scenario is net de relatie van je Sim op pijnlijke wijze verbroken. Het is aan jouw Sim om opnieuw de liefde te vinden door ofwel de verbroken relatie te herstellen of door de liefde bij een andere Sim te vinden. Wat zal jouw Sim kiezen? Jouw Sim mag dromen: welke Sim zal diens hart veroveren?

Als je ervoor kiest om deel te nemen aan een of beide scenario’s, vergeet dan niet dat je in deze aanvankelijke lijst van scenario’s je dat met een nieuw huishouden doet. En geen zorgen! Deze huishoudens blijven bij je nadat je elk scenario hebt voltooid.

Zoals SimGuruDuck al zei bij Een kijkje bij Maxis, zijn sommige scenario’s voor bepaalde tijd beschikbaar en worden andere verbeterd en verfijnd (sommige zullen een uitdaging zijn en andere wat minder) maar uiteindelijk zullen we meer toevoegen en kun je ook een aantal verbeteringen en/of toevoegingen verwachten! Ik kijk er naar uit om te horen wat jullie allemaal van plan zijn met jullie Sims.

Er komt een Sims Bezorging jouw kant op.

<Vriezerkonijn springt uit een cadeaukist – “Ding-dong”>

Met deze update bereiden we onze game voor om een nieuw systeem te verwelkomen dat als een soort spontaner broertje van onze normale game-update gratis content aan de basisgame toevoegt. Een applausje graag voor de Sims Bezorgexpres!

Sims Bezorgexpres (of SBE in het kort) kan Sims-bezorgingen leveren zonder dat je daar een volledige game-update voor nodig hebt. Maar wat betekent dat? Wat voor dingen krijg je met een Sims Bezorging? Wat eet je erbij? Nou, ik zal je het volgende verklappen:

 • Een Sims Bezorging kan uit content voor Creëer-een-Sim of Bouwen bestaan.
 • Een Sims Bezorging kan uit kleinere aanvullingen op de gameplay bestaan, waar geen volledige update van de basisgame voor nodig is.
 • Daarnaast kan een Sims Bezorging uit piepkleine verbeteringen bestaan, waar ook geen volledige update van de basisgame voor nodig is.
 • Een Sims Bezorging is altijd gratis.

Hoewel sommigen van jullie (en ja, daar bedoel ik de super-technische Simmers mee) uit deze update zullen opmaken dat Sims Bezorging al bestaat, zal dit onderdeel pas op een latere datum beschikbaar zijn. Een opmerking voor de spelers op de console: zorg dat je account via de game aan EA is gekoppeld, zodat je Sims Bezorgingen ontvangt als deze beschikbaar zijn. Meer informatie over hoe je dat doet? Dat lees je hier. Hou je ogen open voor een toekomstige update waarin ik meer details en feitjes over de Sims Bezorgexpres deel.

Hou je van planten?

Ik hou van planten, wij houden allemaal van planten. Ben jij een trotse plantenouder? Wij ook! Nou ja, sommige van ons dan <kijkt een beetje beschaamd naar haar dode planten.> In deze update hebben we wat veranderingen voor decoratieve planten in de basisgame en packs/pakketten doorgevoerd om een omgevingsscore toe te voegen en een wat geschiktere prijs in Bouwen om bij de fictieve zeldzaamheid of waarde te passen. Dit gaat hand in hand met een kleine wijziging van de tekst gerelateerd aan de negatieve/positieve omgevingsinvloeden in Bouwen om wat beter bij de juiste waarde van die score te passen. In plaats van Kleine positieve/negatieve omgevingsinvloed heet het nu Positieve/Negatieve kavel-omgevingsinvloed.

We hopen dat deze wijziging een groot verschil voor je maakt!

OPGELOSTE PROBLEMEN

De Sims 4
 • We hebben een probleem verholpen waarbij peuters gingen lopen met animaties die niet echt geschikt waren voor een peuter. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als mijn peuter in de game eruit zag alsof ze teveel koffie had gedronken, zou ik me zorgen maken. En dat uit de mond van de cafeïnekoningin zelf… Gelukkig konden we dit probleem verhelpen en lopen alle peuters nu weer op de normale manier.
 • Gezien dat de tekst voor de Bonsaiboom een tikkie afkerig was? Wij ook en dus hebben we de bonsai netjes getrimd en in een pot gezet, zodat de tekst nu op de juiste manier in Bouwen wordt weergegeven.
 • Over afkerige tekst gesproken: sommige varianten voor de Opgestapelde Megastenen muurtextuur zijn ook in Bouwen verholpen om de juiste tekst weer te geven.
Wellnessdag
 • Door de jaren heen heeft yoga van een aantal materiaalkeuzes gebruik gemaakt, zoals supercomfortabele en hypoallergene matjes, yogasokken, zweetbestendige kleding en handdoeken, noem maar op… maar wat nooit OK is, is yoga met schoenen aan te doen. Sims zouden nu niet langer yoga met hun schoenen aan moeten doen. Het idee alleen al.
Industriële Loft
 • Het “Ik Heb Ooit Een Cursus Lassen Gevolgd” Tweepersoonsbed is aangepast om de stress- en comfortwaarden weer te geven en is ook in prijs verlaagd. Ik bedoel, ik heb ooit een cursus lassen gevolgd, maar ik heb niet bepaald een luxe status.

Maak jij gebruik van downloads in jouw Sims 4 spel? Lees hier waarom deze na een patchupdate worden uitgezet en hoe je ze weer aanzet!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016