‘Platform’ Patch [10-11-2020] – PC/Mac/Console

Er is een nieuwe patchupdate beschikbaar voor De Sims 4!

Download de patchupdate door Origin te openen. Staat het installeren van patchupdate niet op automatisch? Start dan de patchupdate handmatig. Ga in Origin naar mijn gamebibliotheek, klik dan met jouw rechtermuisknop op De Sims 4 tegel en selecteer Update Game.

Zorg voor de zekerheid dat je een back-up hebt van jouw opgeslagen spellen en verwijder Custom Content en modificaties.

Geen idee hoe je een back-up maakt? Check de uitleg op onze site!

Patchupdate 10-11-2020
PC: 1.68.154.1020 / Mac: 1.68.154.1220
Console: Version: 1.33Welkom Simmers! Een ontspannen uitstapje zou nu wel heel welkom zijn. We nodigen je dan ook uit om samen met je Sims op reis te gaan naar je favoriete bestemming met de nieuwe toegevoegde mogelijkheid om overal binnen De Sims 4 op vakantie te gaan. Wij bij Maxis gaan de pistes van Mt. Komorebi op met de release van De Sims 4 Sneeuwpret over een paar dagen. Nieuwsgierig hoe dat werkt? Lees dan verder! We hebben heel wat nieuwe onderdelen en verholpen problemen in deze enorme update van De Sims 4.-SimGuruGraham en SimGuruRusskii

NIEUWE EN VERBETERDE ONDERDELEN

Platforms

Met platforms kun je ruimtes op verschillende hoogtes binnen een verdieping bouwen. En hoewel we niets anders willen doen dan opscheppen over hoe ongelooflijk platforms zijn en hoe ze Bouwen volledig op zijn kop hebben gezet, moet je dat toch echt zelf uitproberen! Hier zijn een paar basisbeginselen voor hoe ze werken en hoe je ermee kunt bouwen.

Je kunt het nieuwe platformgereedschap rechtstreeks gebruiken, of je kunt kant-en-klare platforms plaatsen die beschikbaar zijn in verschillende vormen en maten. Je vindt beide binnen het gedeelte ‘Muren en lege ruimtes’ van Bouwen.

Je kunt de hoogte van een platform in een ruimte eenvoudig aanpassen. Klik op een ruimte om hem te selecteren: met de nieuwe pijltoetsen omhoog en omlaag die in de widget verschijnen, kun je de hoogte van een platform binnen die ruimte aanpassen.

Omdat platforms hoger of lager kunnen worden gemaakt, kun je zelfs platforms creëren die onder de grond zakken… dus heel, heel diep onder de grond. Ik ken natuurlijk niemand die dat zou willen doen *kuch* ondeugende spelers *kuch*, maar de mogelijkheid is er! Deze mogelijkheid om diep de grond in te gaan kan alleen met platforms op de begane grond en in kelders.

Je kunt platforms stapelen bovenop platforms, bovenop platforms, bovenop platforms, bovenop platforms, bovenop platforms… Nee, echt, leef je uit. Wees creatief. Maak iets dat niemand ooit eerder in De Sims heeft gezien! Bovenop platforms…

Als de hoogte van een platform een enkele stap hoger of lager is dan de aangrenzende verdieping, kunnen Sims erop stappen. Voor alles wat hoger is dan een enkele stap, kun je een trap of ladder tussen de verschillende oppervlaktes plaatsen zodat Sims ze kunnen bereiken. Dit is je eerste geavanceerde les in platforming: weet je die opmerking over het stapelen van platforms nog? Als elk gestapelde platform de hoogte van een enkele stap heeft, zou je een aantal heel interessante trappen kunnen maken…

 • Eén belangrijke uitzondering : platforms kunnen niet over meerdere verdiepingen met elkaar worden verbonden. Als je een stapel platforms helemaal tot aan het plafond bouwt, heeft de laatste stap een trap of een ladder nodig om twee afzonderlijke verdiepingen van een gebouw met elkaar te verbinden.

Platforms kunnen als een volledig functionerende ruimte of puur als decoratief element worden gebruikt. De keuze is aan jou! As je de hoogte van een platform aanpast, zullen je Sims zich op intelligente wijze aan die ruimte aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een platform maken met nét genoeg ruimte voor een kind om door te passen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De visuele look van platforms kan op verschillende manieren worden aangepast. Het gedeelte ‘Muren en lege ruimtes’ van Bouwen heeft nu een subcategorie getiteld ‘Platformranden’. Hier vind je randen die bij alle funderingen passen, plus een paar nieuwe randen met basismaterialen die perfect in het interieur van een gebouw passen. Zoek je iets extremers? Probeer de rand van een platform om halve muren te wikkelen en de rand dan aan te passen met elk muurmateriaal. Combineer deze methodes voor creatieve resultaten!

Nog meer halve muren

Over halve muren gesproken: we hebben 12 extra halve muur-hoogtes toegevoegd om uit te kiezen, naast de 7 hoogtes die je al kon kiezen. Je zou kunnen zeggen dat dit onze meest omvangrijke halve muur-update ooit is! Ik heb eigenlijk medelijden met de persoon die unieke omschrijvingen moest zien te verzinnen voor elk van deze 19 hoogtevariaties.

Gevoelens

Gevoelens zijn die speciale warme gemoedsaandoeningen die tussen Sims ontstaan als ze een gedenkwaardig moment met elkaar delen. Gedeelde ervaringen tussen Sims geven Sims nu de mogelijkheid om langdurige gevoelens voor elkaar op te bouwen, die op hun beurt van invloed zijn op hoe ze zich voelen en gedragen in de aanwezigheid (of afwezigheid) van een bepaalde Sim. In tegenstelling tot relaties tussen Sims, kunnen gevoelens heel eenzijdig zijn. Als twee of meer Sims een ervaring met elkaar delen, kan het zomaar gebeuren dat een Sim doodleuk wegloopt van een moment dat een blijvende indruk bij de andere Sims heeft opgebouwd. De basisgame bevat een breed aanbod van deze gevoelens en Sneeuwpret heeft een paar extra om mee te experimenteren.

Gevoelens die tussen Sims zijn ontstaan, kunnen op twee locaties worden bekeken. Als je iets sociaals met een andere Sim onderneemt, klik dan op het hartvormige notitieblok dat in de sociale gebruikersinterface bovenaan je scherm verschijnt. Of je kunt de gevoelens die tussen twee Sims bestaan bekijken binnen het nieuwe Sim-profiel binnen het Relatiepaneel. Lees verder voor meer informatie over dit nieuwe Sim-profiel…

Sim-profielen

Heb je weleens de andere Sims in het leven van je Sims bekeken, om vervolgens te worden begroet met een overweldigend grote tooltip die het scherm van boven tot onder volledig vulde? Wij wel en daar waren we niet blij mee, Er moet een betere manier zijn! … En die is er ook! Nieuw: Sim-profielen! Binnen het Relatiepaneel kun je nu op het portret van een Sim klikken en ‘Sim-profiel openen’ kiezen voor een volledig overzicht van alle informatie die de actieve Sim weet over die Sim. Dit omvat tevens die geweldige nieuwe gevoelens waar iedereen het over heeft!

 Nieuwe huidskleuren voor de consolegame en problemen opgemerkt door de community

We zagen jullie feedback over de huidskleuren in de update van oktober en om de duidelijkheid en transparantie te verbeteren, hebben we een eerste look op Twitter van de fix in uitvoering gedeeld.

Met deze patch krijgt de consolegame de oktoberverbeteringen voor textuurcompressie om de strepen op de wangen en het voorhoofd, plus de verkleuring van het neuspuntje te verwijderen.

Daarnaast pakt deze patch de twee door de community vastgestelde problemen van rode stippen rond de lippen en een donkere plek tussen de ogen aan. De rode stippen rond de lippen zouden nu moeten zijn verdwenen. De donkere plek tussen de ogen is verzacht om de harde rand te verwijderen, maar de donkere verkleuring is normaal omdat deze deel uitmaakt van het creëren van schaduw rond de neus.

 Ga overal op vakantie

Ook zo toe aan vakantie? Je Sims zeker en nu kunnen ze overal naartoe! De mogelijkheid om op vakantie te gaan naar een van je werelden is voor alle spelers samen met het kaveltype ‘Huur’ aan de game toegevoegd.

Om op vakantie te gaan naar een wereld, moet daar een huurkavel aanwezig zijn. Mocht je Sneeuwpret willen kopen, dan zul je zien dat de woonwereld van Mt. Komorebi een paar kant-en-klare huurkavels bevat: klaar voor je Sims om vakantie op te vieren. Ga je liever naar een andere wereld op vakantie (Sulani misschien?) dan moet je eerst ‘Werelden beheren’ openen en minimaal één van de kavels binnen de gewenste wereld naar een huurkavel bijwerken.

Als Sims op vakantie zijn en bepaalde spullen tekort komen, kunnen ze nu via de brievenbus van hun vakantieadres of hun telefoon de actie ‘Nu spullen bestellen’ uitvoeren. Veel reisplezier!

Peutersloffen

We dachten dat het wel leuk zou zijn om peuters een paar pantoffels te geven. Dus dat hebben we gedaan. Warme voetjes!

S-Pop Radiozender

Misschien ken je S-Pop (afkorting voor Sim-Pop) nog als radiozender uit het Stedelijk Leven Expansion Pack? Hoewel de muzieknummers die oorspronkelijk bij die zender hoorden exclusief blijven voorbehouden aan Stedelijk Leven, is de zender zelf nu beschikbaar voor alle spelers met vijf nieuwe nummers om van te genieten:

 

“keep on rocking”

Performed by CHAI

Written by Yuki Mizutani (p/k/a/ Yuki), Kanae Obata (p/k/a Kana) and Manami Obata (p/k/a Mana)

Published by Sony Music Publishing (Japan) (JASRAC)

Recording courtesy of Sony Music Japan by arrangement with Sony Music Entertainment

 

“Kanzen Houki Sengen (Simlish Version)”

Performed by Nanawoakari

Written by Nanawoakari & Tamaya2060

Published by Sony/ATV Music Publishing

Recording courtesy of Sony Music Japan by arrangement with Sony Music Entertainment

 

“Part. 2”

Performed by SASUKE

Written by SASUKE

Published by Warner Chappell Publishing

Recording courtesy of Warner Music Japan Inc. by arrangement with Warner Music Group Video Game Licensing

 

“Ninhursag’s Tone”

Performed by Unite Satisfy

Written by Shintaro Aoki

Published by Syn Songs

Recording courtesy of NNN Records & Cross Groove/Syn Songs

 

“Harujion”

Performed by YOASOBI

Written by Takuya Shimizu (p/k/a Takuya) and Akira Tsubono (p/k/a Akira)

Published by Sony Music Publishing (Japan) (JASRAC)

Recording courtesy of Sony Music Japan by arrangement with Sony Music Entertainment

En dan nu de fixes:

De Sims 4

 • Freelancers kunnen nu klussen voltooien die ze aan hebben genomen om de vruchten van hun arbeid te plukken. Simdollars, Simdollars, Simdollars… SIMDOLLARS!
 • Zien jouw Sims er altijd verveeld uit? Zelfs als je denkt dat ze het naar hun zin hebben, zien ze er verveeld uit? Dat is niet langer een probleem. Dat is nu… opgelost.
 • Telefoonproblemen? Gedraagt je mobiele telefoon zich alsof een bepaald netwerk het niet helemaal aankan? We hebben alle Sims geüpgraded naar Simgular – Lama’s Keuzenetwerk dat geen buiten het netwerk-capriolen toestaat als je Sims zich niet buiten het netwerk bevinden.
 • De ‘NanoBak’ Vuilnisbak met Bewegingssensor is teruggeroepen en gerepareerd, dus nu kun je weer al je afval kwijt.
 • Heb je ooit te maken gehad met krimpende basilicum- en salieplanten tijdens het spelen? Dat gebeurt nu niet meer! *Er zijn geen salie- of basilicumplanten misbruikt bij de oplossing van dit probleem*.
 • Ooit Sims gehad die eruit zagen als het product van een slechte make-over? Kwam je debatrechter opdagen bij het debat in een mascottepak terwijl hij geen mascotte is? Doken je mede-ToverSims in het Magisch Rijk in niet zo magische kleding op? Zeg maar niets meer… We hebben een fix toegepast, zodat niet-speelbare Sims hun kleding iets beter op de gelegenheid af kunnen stemmen.
  • Om het wat beter uit te leggen: we hebben een betere set van interne gereedschappen ontworpen waarmee we meer controle over de outfits hebben die Sims kiezen om in unieke omstandigheden te dragen. We hebben een heleboel gekke combinaties uit het stadsbeeld kunnen verwijderen, maar als je nog steeds maffe, niet-passende outfits ziet, laat het ons dan vooral weten. Dit soort problemen kunnen we in het vervolg hopelijk makkelijker ‘glad strijken’! Samen kunnen we die gevreesde oogbalring verslaan.
 • De slotinstellingen op deuren houden nu stand als Sims reizen. Je hoort het goed! Als ik niemand binnen wil laten, moet dat ook bekend zijn als ik reis… of wanneer ik de game verlaat… of bij het opnieuw opstarten van de game…
 • Sims die zijn overleden, verdwijnen niet langer uit hun genealogie. Dit werkt niet met terugwerkende kracht, dus Sims die al zijn verdwenen zullen niet terugkeren.
 • Sims negeren niet langer de wasbak en de afwasmachine om de afwas in de wastafel van de badkamer te doen. Oké.
 • De wereldkaart van Oasis Spring geeft nu de juiste locaties aan. Ik zie je wel Yuma Hoogten, je hoeft niet zo stiekem te doen.
 • Sims kunnen hun geliefden nu ten huwelijk vragen zonder af te worden gewezen (gefeliciteerd!). Daarnaast kunnen Sims met meerdere romantische partners nu een van die partners ten huwelijk vragen en ermee trouwen zonder te horen te krijgen dat ze niet kunnen trouwen omdat ze collega’s van elkaar zijn, zelfs als dat niet het geval is.
 • Sims die klaar zijn met hun werk, gaan nu weer gewoon verder met hun dagelijkse beslommeringen in plaats van doelloos in de ruimte te staren.
 • Ooit gewenst dat heerlijk eten gewoon nooit… eindigt? Dat dachten wij ook tot onze Sims hun maaltijden niet meer op konden. Nu kunnen ze de kliekjes eindelijk opeten. Het zijn kliekjes, geen PLAKKERS.
 • Sims die een tweepersoonsbed delen, kunnen nu in elke combinatie een dutje doen of slapen. Sim A kan een dutje doen en Sim B kan slapen… of Sim A kan slapen en Sim B kan een dutje doen… of ze kunnen allebei slapen… of een dutje doen… nou ja, je snapt het wel.
 • Douchebakken kunnen nu goed genoeg schoon worden gemaakt om er zichtbaar brandschoon uit te zien.
 • Nog eentje die we weg kunnen strepen. Het probleem dat tot foutcode: 110:c875d8ff leidde bij het laden van de game is opgelost.
 • Stijlinfluencers kunnen nu een snelle schetsimpressie maken zonder het digitale schetsblok kapot te maken. Wees lief tegen je gereedschap en speelgoed.
 • We hebben onjuiste gemoedstoestanden als ‘Ongemakkelijke omhelzing’ verwijderd als niet-flirterige Sims kinderen een knuffel gaven. Ook hebben we ervoor gezorgd dat niet-flirterige Sims niet langer de gemoedstoestand ‘Getuige geweest van verwerpelijke handeling’ krijgen als ouders en kinderen elkaar een knuffel geven of op de wang kussen.
 • Volwassen Sims kunnen hun peuters nu blokken leren. Het is belangrijk om al op jonge leeftijd te leren!
 • Sims die op vakantie zijn kunnen nu een au-pair of een butler aannemen om dingen te regelen als ze weg zijn.
 • Bij peuters verschijnt niet langer ‘Op kinderdagverblijf’ als ze naar huis zijn gebracht via de optie ‘Voor jezelf zorgen’. Geen peuterklonen hier… je kunt niet op twee plekken tegelijkertijd zijn!
 • Peuters die thuis zijn gelaten terwijl de rest van het huishouden op vakantie is, worden nu verzorgd en kunnen anders gewoon deelnemen aan de vakantie. DENK AAN DE KINDEREN. Peuters verdienen ook wat pret en ontspanning op nieuwe plekken!
 • Peuters krijgen niet langer de gemoedstoestand ‘Grappige oceaan’ als ze in rivieren spelen.
 • Kinderen kunnen weer volwassen vaardigheden leren. *snik* Ze worden zo snel groot!
 • Simmers op sociale evenementen krijgen nu een waarschuwing als ze overschakelen op een Sim in een andere buurt in plaats van dat het evenement automatisch wordt geannuleerd.
 • Sims met voldoende Simdollars kunnen nu hun intrek op lege kavels nemen.
 • Het opsplitsen van huishoudens en dan verhuizen leidt niet langer tot oneindig laden.
 • We hebben Sims verteld dat het niet handig is om 45 minuten de tijd te nemen om één kopje koffie te drinken. Zoals jullie weten ben ik een echte koffieliefhebber, maar één kopje koffie zo lang krampachtig vasthouden staat niet in de handleiding voor het genieten van een vers bakkie pleur.
 • We hebben afgesproken met onze geweldige brandweerlieden dat ze nu ook vlammen blussen op muurvoorwerpen zoals schilderijen.
 • Voortgangsbalken van acties worden niet langer onderbroken als er een nieuwe actie aan de wachtrij wordt toegevoegd.
 • Soms verdwenen items uit de inventaris van je Sim na het reizen. Dit zou niet langer moeten gebeuren. Waar is mijn koffie? O, wacht, hier.
 • Sims hebben niet langer Kleiklompen, Toekomstkubussen en/of Schetsblokken die zich oneindig in hun inventaris vermeerderen. Het was een beetje als de zak van Sinterklaas… een nooit eindigende zak vol Kleiklompen, Toekomstkubussen en Schetsblokken… maar waarom? Dat zullen we misschien wel nooit weten.
 • Het openen van een stapel van inventarisvoorwerpen en dan teruggaan, markeert nu het juiste voorwerp.
 • Bij het bekijken van de voorwerpen in de inventaris, realiseerden we ons dat sommige voorwerpen in de stapel het getal 99+ onjuist bij Multiselectie weergaven. Wat is het getal? –Eén, twee, kopje thee! – Wat is het getal? – Drie, vier, glaasje bier! – Het getal van de dag… je staat op het punt om te ontdekken dat het getal het daadwerkelijke aantal voorwerpen aangeeft dat je hebt! Ah ha ha. Dat is het getal van de dag!
 • Sims spelen niet langer eindeloos spelletjes zoals Schaken, Sabacc (als je Journey to Batuu hebt) Leegtewezenkaarten (als je Kinderkamer Accessoires hebt) en de normale kaartspelletjes. Meduso zou ik echter wél eeuwig kunnen spelen… #Meduso4ever.
 • Pagina omhoog/ Pagina omlaag en de Start/Eindtoetsen werken nu in de vrije camera-stand.
 • In het Doelpaneel staat nu het geslacht van Sims, ongeacht of ze actief zijn of niet.
 • Nu kunnen alleen tuiniers automatisch wilde planten verwijderen. Sims met de eigenschap ‘Groenrekel’ (als je Ecologisch Leven hebt) waren iets te enthousiast bij het verwijderen van planten, dus de professionals nemen het nu weer over.
 • ‘Samen luisteren naar’ bij een stereo reset niet langer Sims.
 • Sims krijgen niet langer de gemoedstoestanden ‘Miserabel ingericht’ en ‘Troosteloos ingericht’ als er decoraties in de ruimte zijn. Dit is van toepassing op nieuwe opslagbestanden en werkt niet met terugwerkende kracht, maar jeetje, wat waren die kavels vooringenomen zeg…
 • Zuilen kunnen nu 45 graden worden gedraaid in ‘Vrij draaien’. Draaien maar Simmers.
 • De liveeditobjects cheat laat niet langer voorwerpen met kapotte thumbnails zien die geen onderdeel van die cheat waren. Onze excuses voor het ongemak.
 • Catalogusbeschrijvingen van douches zeiden dat ze ‘oncomfortabel’ waren. Douches zijn een plek om te ontspannen en te mediteren dus staat er nu ‘Vermindering van oncomfortabelheid’ tenzij de douche in kwestie echt heel oncomfortabel is.
 • De Subtiele Schotellamp en de Super Subtiele Schotellamp hebben nu afbeeldingen in de catalogus om elkaar duidelijker te kunnen onderscheiden. Super subtiel, super schotel.
 • We hebben de ‘Spelerprestaties’ deur verwijderd omdat het niet echt een deur was…
 • Afwasmachines de Professionele Bordenpoetser, ‘Afwaspro’ Vrijstaande Vaatwasmachine ( van Uit Eten) en de Industriële Afwasmachine (uit Ouderschap ) hebben niet langer een gat tussen de aanrechten.
 • Digitale Wereld -muurtegels zijn opgepoetst. Nu glanzen ze weer mooi!
 • Outfits die je voor carrières kunt ontgrendelen, zijn niet langer te zien als je op aangepast materiaal filtert.
 • Peuters hebben niet langer kale plekken als je uitzoomt terwijl je met lage grafische instellingen speelt.
 • Spijkerbroek ymBottom_EF13JeansFrayedCrop_Black komt niet langer vast te zitten in verschillende tops.
 • Jubileum-T-shirts yfTop_EF05ShirtTeeAnniversary en ymTop_EF05ShirtTeeAnniversary passen nu beter op meer lichaamsvormen.
 • Sims met een bepaald vrouwelijk postuur zien er nu beter uit als ze broeken of een outfit voor het volledige lichaam dragen.
 • We hebben wat voorwerpachtergronden in Creëer-een-Sim verbeterd.
 • Als je selecteert wat je wilt doen aan het einde van de uitleg op de console, verschijnt er niet langer het mysterieuze woord ‘label’ op de achtergrond.
 • Galeriefilters kappen niet langer namen van bepaalde locatiestypes af in sommige talen. Dit was met name het geval voor de Franse en Braziliaans Portugese tekst.
 • De lettertypes hebben een make-over gekregen, zodat alle lettertekens er op hun best uitzien.
 • Zoals bij elke update heeft het vertaalteam de tekst voor alle packs/pakketten en eerdere updates verbeterd.

Aan het Werk

 • Als wetenschappers verzamelde kristallen en metalen in hun laboratorium plaatsen, leidt dat niet langer tot het crashen van de game. Ooit meegemaakt dat wetenschap zo funest voor simulaties kan zijn?
 • De actie ‘Serum testen’ bij een collega-wetenschapper veroorzaakt niet langer een fout.

Beleef het Samen

 • ‘Stenen Venster’ Raam (window1x1_EP02TUDstoneFrame2Tile_set1), Verlichte Geometrie (window1x1_EP02TUDLow_03_2Tile_set1) en ‘Ruiten Heer’ Klassieke Deur (doorSingle2x1_EP02TUDHigh3Tile_set1) worden nu op de juiste manier geplaatst.
 • Sims in clubs met een leesregel lezen nu hun gekozen boeken uit. Niet valsspelen hoor.
 • Als je oordopjes draagt (als je Fitness Accessoires hebt) en deelneemt aan clubbijeenkomsten, leidt dat niet langer tot een fout.
 • Het clublidmaatschap van een studentenhuis (als je Studentenleven hebt) blijft nu bestaan nadat je Bouwen/Kopen opent.

Stedelijk Leven

 • Top tempo werkt nu als festivals bezig zijn. Er kan wat gezegd worden over festivals die willen dat Simmers er volledig van kunnen genieten… op een normale snelheid of op welke snelheid dan ook, maar dat is gewoon giswerk.
 • Sims lezen niet langer hun post hardop voor als ze met hun appartementburen kletsen. Dat was gewoon onbeschoft.
 • ‘Over festival lezen’ geeft nu altijd festivalinformatie weer.
 • Sims uit specifieke San Myshuno-buurten zien er nu afwisselender uit.

Honden en katten

 • Sjablonen in Creëer-een-Sim (Huisdier) geven huisdieren nu probleemloos weer zonder te crashen.

Jaargetijden

 • De feestdagtraditie ‘Nieuwe vaardigheidsdag’ richt zich nu op het starten van nieuwe vaardigheden en het verbeteren van vaardigheden op een laag niveau, dus vaardigheden die op hun maximale niveau zitten tellen niet meer mee.
 • Peuters die binnen zijn tijdens een storm en in een kinderstoel zitten, willen niet langer naar binnen rennen dus hun verzorgers hoeven ze niet voorbarig uit hun stoel te halen. Je bent veilig kleintje; je bent veilig.
 • Nu kunnen alle uien, wortels, champignons, aardappels, appels, tomaten en groeifruit binnen worden geplant als het buiten vriest.
 • Planten veranderen niet langer van kwaliteit of ontwikkelen zich automatisch nadat Sims gaan reizen.
 • Sommige buitenplanten die vastzaten in zomer/herfst worden nu bruin en verliezen hun bloemen als de winter begint.
 • Sims kunnen nu tijdens de feestdagen een vakantie met behulp van hun computer boeken.
 • Simmers die regen en sneeuw hebben uitgeschakeld, zullen deze weertypen niet meer zien tijdens ‘verrassingsweer’. Heel mysterieus.
 • Mannelijke Sims dragen nu de juiste schoenen als ze als boeketdesigner of als botanicus werken.
 • De beanie cuHat_EP05BeaniePom ziet er nu beter uit.
 • Sims die een evenement in de kalender plannen voor een huurkavel komen niet langer terecht op een kavel waar ze niet werden begroet.

Word Beroemd

 • Stans (stalker-fans) en kleptomanen stelen niet langer dierenvoerbakken of kattenbakken. Hier heb ik geen woorden voor. Echt niet.
 • Sims met een maximale wanstaltige reputatie behouden nu hun reputatie tijdens het reizen. Ze zullen voor altijd wanstaltig zijn.

 Eiland Leven

 • Natuurbeschermers schrijven nu wetenschappelijke artikels over natuurbehoud op het juiste carrièreniveau (niveau 4). Daarnaast kan de taak ‘Natuurbehoud onderzoeken’ nu ook worden voltooid.
 • Klusjes komen niet langer vast te zitten in een status waarbij er geen toegang is tot de inventaris en Bouwen.
 • We hebben lange gesprekken gevoerd met Eilandvieringdeelnemers en we zijn overeengekomen dat willekeurige Sims niet langer zonder toestemming het huis van een Sim binnen kunnen lopen. Ik bedoel, privacy en eigendom zijn belangrijke waarden, toch?

Studentenleven

 • We hebben een babbeltje gemaakt met de administrator van de Britechester Universiteit en we hebben afgesproken dat studenten nu een herinnering voorafgaande aan een les krijgen in plaats van achteraf. Graag gedaan. Maar nu wel op tijd komen, hé?
 • Universitair Elan Dag plant niet langer meerdere dagen tegelijk. Maar… wist je eigenlijk dat het Elan Dag was?
 • Sims denderen niet langer op hun fiets clubbijeenkomsten binnen.
 • Sims die lange afstanden afleggen inclusief trappen, lopen nu op de juiste manier over trappen en springen dan op hun fiets zonder hun fiets achter te laten. Je kunt een fiets toch niet zomaar achterlaten… een fiets heeft toch ook gevoelens?
 • Sims stappen nu op de juiste manier van hun fiets als ze op een helling staan.
 • Advocaten dienen nu juridische documenten in zoals hun taken vanaf niveau 5 voorschrijven. Omdat je carrière maakt, hoeft dat nog niet te betekenen dat je geen documenten meer in hoeft te dienen.
 • Studenten in een andere buurt dan hun universiteit gaan nu naar school in plaats van hun werk als ze ‘Naar college gaan’ selecteren in het Carrièrepaneel.
 • Studenten ontvangen nu slechts één beurs per semester.
 • Sims staan niet langer als ‘Op de universiteit’ vermeld als ze in feite gewoon thuis zijn.
 • De game loopt niet meer vast als Sims zich inschrijven voor een universiteit. We snappen dat het universiteitsleven heel ingrijpend is, maar een game vast laten lopen gaat ons een beetje te ver.
 • Studenten keren nu terug naar de campus in hun vrije tijd om naar de wolken te staren en voetbal te spelen in de omliggende gebieden van de Britechester Universiteit en het Foxbury Instituut.
 • Sims die in een exo-mech pak joggen, krijgen niet langer aan vermoeidheid gerelateerde gemoedstoestanden.
 • Voor Simmers met een ecologische levensstijl zijn ‘Weggooien’ en ‘Composteren’ nu beschikbaar bij stapels weggegooid eten. De consequenties van het niet hebben van deze opties, was met name schadelijk in studentenhuizen.
 • Joggingbroek yfBottom_EP08LooseSweatpants ziet er nu beter uit als hij wordt gecombineerd met sjaal yfTop_EP08SweaterScarf in Creëer-een-Sim.

Ecologisch Leven

 • Recyclediscipels zonder de eigenschap ‘Kleptomaan’ zullen huishoudelijke voorwerpen nu minder vaak stelen. We snappen dat we allemaal ons steentje bij willen dragen aan het milieu, maar je eigen vuilniscontainer stelen gaat een beetje te ver… die hebben we namelijk echt nodig.
 • Eco-voetafdrukken veranderen niet langer heel snel van ‘groen’ in ‘neutraal’. Dus dat is mooi!
 • Eco-voetafdrukken in werelden worden niet langer neutraal als je ‘Werelden beheren’ opent.
 • We hebben een babbeltje gemaakt met eco-inspecteurs en ze gaan ermee akkoord dat hun beroep nu op de juiste manier wordt weergegeven. Van nu af aan zullen ze bekendstaan als eco-inspecteurs… voor eeuwig en altijd.
 • Het slopen van Pinecrest Appartementen is nu mogelijk zonder de kavel te beschadigen.
 • Oogstbare voorwerpen die via een vuilniscontainer zijn bemachtigd, verdwijnen niet langer na een paar minuten uit de inventaris. Die verdwijntruc gaat niet meer op.
 • Recyclen is echt iets prachtigs. Tijdens het recyclen voor de inventaris kwam er wat ontbrekende tekst voor het Groots Eetfestijn aan het licht, dus dat hebben we nu toegevoegd.
 • Peuters die op kavels wonen met de eigenschap ‘Verminderen en recyclen’ overdreven een beetje door vuilnishopen in hun inventarissen te genereren. Leg dat neer, geen vuilnis meer oprapen.
 • Kregen je vloerpatronen een glans die nooit meer wegging nadat je ze allemaal had geselecteerd? Dit is niet langer een probleem.
 • Het behang dat voorheen bekend stond alssheetStandingSeam01GEN is nu veranderd in Geribbeld Metaal.
 • Het fabricatorrecept voor Gefabriceerde Bank (zonder kleurstof) creëert nu het juiste voorwerp.
 • Muur Speaker Thuis is omgedoopt in Locatie Muur Speaker: Americana om de functie en muziek wat beter te kunnen weerspiegelen.
 • Locatie Muur Speaker: Americana ziet er nu goed uit met de neutrale houtoptie.
 • Damessandalen yfShoes_EP09PlatformSandals zien er nu beter uit als ze worden gecombineerd met jumpsuit yfBody_EP09JumpsuitUtility.
 • Herenkapsels ymHair_EP09CurlyBun_Black en ymHair_EP09CrimpedLong_Black hebben nu strakkere haarlijnen.

 Uit Eten

 • Sims staan niet langer willekeurig uit hun stoel in restaurants op om chaos te creëren door met andere gasten te praten, eten van hun tafel te stelen, het ergens anders neer te leggen en de boel over te nemen door piano te spelen of te zingen. Maar het was een leuk optreden, niet?
 • Xbox One Simmers kunnen nu de uniforms van restaurantpersoneel in Bouwen samen met die van andere Simmers aanpassen.

Vampiers

 • Vampirisch sparren heeft geen negatief effect meer op conflictoplossing voor Simmers met Ouderschap.

 Magisch Rijk

 • ToverSims die alle spreuken geleerd hebben en op het maximale niveau zitten, verliezen die niet langer als ze uit de Bibliotheek/Galerie worden gedownload.
 • Creëer-een-Sim heeft niet langer de niet-zo-aantrekkelijke huid die alleen was bedoeld als optie voor vervloekte Sims.
 • ToverSims hebben de voorwaarden van ‘Altijd transporteren’ herzien en nu kunnen ze daadwerkelijk overal naartoe transporteren, zelfs naar plekken met trappen.

Journey to Batuu

 • Sims kunnen nu missies van de First Order of het Verzet voltooien en dan de ‘Hoop versus orde’ van het doel ‘Eerste stappen’ kiezen om vervolgens alle doelen te voltooien.
 • Het Lichtzwaardcollectie Plakkaat heeft nu een juiste naam en beschrijving zodat je er met trots mee kunt pronken.
 • De First Order heeft een memo rondgestuurd om de First Order Veiligheidsdeur te veranderen om geen stickers of muurdecoraties meer te accepteren.
 • Creëer-een-Sim onderdeel yfBottom_GP09VillagerPatchVertical past nu beter bij de verschillende stijlen van schoenen in de packs/pakketten.
 • Op het Carrièrepaneel staat nu de actieve missie die in het Missiepaneel is gekozen.
 • De game loopt niet langer vast als Sims ‘Opfrissen bij woning’ in de Black Spire Outpost selecteren.

Luxe Feest

 • Creëer-een-Sim onderdeel yfBody_SP01SleevesFlutter_SolidBrown past nu beter bij het kapsel ymHair_EP01LongWavySwept_Platinum uit Aan het Werk.

Filmavond

 • Filmavond is terug van weggeweest! Sims kunnen nu een hele film van begin tot einde zien zonder vast te komen zitten in een nooit eindigende loop… Want anders krijg je een soort Groundhog Day.

Uitgebreid Breien

 • Creëer-een-Sim laarzen cuShoes_SP17BootsBuckled_SolidRedPin werken nu beter met jeans cfBottom_SP07JeansPrint_FloralBlueLt .

Maak jij gebruik van downloads in jouw Sims 4 spel? Lees hier waarom deze na een patchupdate worden uitgezet en hoe je ze weer aanzet!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016