‘Buurtverhalen’ Patch [30-11-2021] – PC/Mac/Console

Er is een nieuwe patchupdate beschikbaar voor De Sims 4!

Download de patchupdate door Origin te openen. Staat het installeren van patchupdate niet op automatisch? Start dan de patchupdate handmatig. Ga in Origin naar mijn gamebibliotheek, klik dan met jouw rechtermuisknop op De Sims 4 tegel en selecteer Update Game.

Zorg voor de zekerheid dat je een back-up hebt van jouw opgeslagen spellen en verwijder Custom Content en modificaties.

Geen idee hoe je een back-up maakt? Check de uitleg op onze site!

Patchupdate 30-11-2021
PC: 1.82.99.1030 / Mac: 1.82.99.1230
Console: versie 1.50Hallo, Simmers!We hopen dat het allemaal goed met jullie gaat.SimGuruFrost luistert al naar kerstmuziek en ik weet niet waarom, maar ik wacht er nog even mee. Ik weiger omdat het nog steeds NOVEMBER is (ik begrijp dat met deze update het de laatste dag van november is, maar het is nog steeds november jongens…). Ongeacht mijn mening over het feit dat kerstmuziek nu al overal te horen is in plaats van later, ben ik wel dol op alles wat met kerst te maken heeft. Met kerst komen vrienden en familie namelijk samen en genieten we van de tijd die we hebben met onze dierbaren, zelfs als dat op een digitale manier plaatsvindt.

We hebben weer een leuke update met de introductie van Buurtverhalen, wat technische toevoegingen en een paar kleine maar belangrijke dingetjes die we in deze update hebben weten te krijgen.

Bedankt voor jullie doorlopende steun en feedback. Veel plezier met De Sims!

Chaus!

-SimGuruRusskii

Maak kennis met Buurtverhalen

Zoals je al gehoord hebt bij onze laatste ‘Een kijkje bij Maxis’, laten we de game kennismaken met de eerste fase van ons nieuwste onderdeel, Buurtverhalen.

Dit onderdeel is erop gericht om buurSims die buiten het actieve huishouden wonen wat meer leven in de brouwerij te bieden. Zoals al vermeld in Nate’s Blog, richt de update van vandaag zich op Sims die verbonden zijn met je huishouden en daar op de een of andere manier een relatie mee hebben. Kijk uit wat je ze allemaal vertelt!

Bekijk om te beginnen de nieuwe sociale interacties in de categorieën Vriendelijk en Gemeen. Je Sim kan proberen anderen te overtuigen bepaalde levensveranderingen door te voeren, maar de vrienden van je Sim kunnen hetzelfde met jouw Sim doen. Twee (ja, twee!) nieuwe doelen maken de verhalen die je wil vertellen helemaal af. Wees de Buurtvertrouweling als je alle roddels wilt horen, ik bedoel, als je Sims ernaar streven om een behulpzame en positieve aanwezigheid te zijn in de levens van buurSims. Ze kunnen de nieuwe beloningseigenschap Vertrouweling verdienen, waardoor gesprekken aangenaam zijn in plaats van ongemakkelijk.

Maar als je Sims nét iets anders zijn, kunnen ze ernaar streven een Vileine Valentijn te worden om het liefdesleven van alle Sims te torpederen, inclusief dat van henzelf. Wat zal ik zeggen, we houden wel van een beetje chaos. Sims die dit afwijkende pad nemen, verdienen de nieuwe eigenschap Verknipt Hart waardoor alle verdrietige en beschaamde gemoedstoestanden sneller afnemen en een kleine bonus aan de sociale balk wordt toegevoegd als ze gemene of ondeugende sociale interacties uitvoeren. Ze zullen harten breken, dromen verwoesten en liefde onmogelijk maken!

 

Logitech G LIGHTSYNC

Als je een muis, toetsenbord of headset met Logitech G LIGHTSYNC op een Windows-pc gebruikt, kun je van een nog meeslependere ervaring van De Sims 4 genieten. Je kunt het verlichtingsprogramma van De Sims 4 in- en uit schakelen via Spelopties > Overige en de optie Dynamische verlichting van toetsenbord inschakelen kiezen.

Randapparatuur met Logitech G LIGHTSYNC-technologie ondersteunt deze effecten:

 • Tijdens het laden, als je in het hoofdmenu bent, licht je randapparatuur op met ronddraaiende plumbobs.
 • Deze weerspiegelen het humeur van je geselecteerde Sim.
 • Als je geheime werelden bezoekt, nemen ze de kleuren van de wereld zelf aan.

Vergeet niet dat je voor Logitech G LIGHTSYNC de Logitech G HUB nodig hebt, die je kunt downloaden van www.logitechg.com.

En ten slotte

We hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om voorkeur en afkeer toe te voegen aan Huthoempapa in de muziekcategorie en aan borduren en breien in het gedeelte activiteiten. Deze hadden allang toegevoegd moeten worden, dus ik ben blij dat ze nu in deze update zitten!

Ook hebben we het eigenschapsicoontje voor Onvoorspelbaar aangepast naar iets wat beter bij de eigenschap past.

Tot slot hebben we in Bouwen het Door het Vergrootglas Raam toegevoegd, dat in bepaalde promotionele gedeelten van de Industriële Loft Kit te zien was. Je vindt het onder Ramen in de raamopties van de basisgame.

Veel plezier met deze toevoegingen en wijzigingen, en dan nu verder naar de opgeloste problemen.

De Sims 4
 • Vult je game zich met lege huishoudens? We hebben een fix uitgevoerd om lege huishoudens tijdens het laden van de game te verwijderen.
 • Je manicure moet op een goede manier opvallen. Het maakt deel uit van je ensemble en kan je outfit aanvullen voor meer karakter en een gesoigneerde look. Maar wat niet goed is, is dat de manicure letterlijk deel uitmaakte van je outfit, alsof er een streep doorheen liep. Dus dat hebben we opgelost. Deze fix geldt voor meerdere CES-voorwerpen in de basisgame en packs/pakketten.
 • Jij bent de handigste Sim die de Sims ooit hebben gekend, zelfs zo handig dat je toiletten kunt verbeteren om een H2O-aftapper toe te voegen buiten het gebied waar het toilet zich bevindt… puur en alleen met je gedachten. Maar dat gebeurt nu niet meer! Hoewel we het harstikke leuk vinden dat dingen op ‘magische’ wijze worden gerepareerd, moet je Sim voor deze specifieke update in rechtstreeks contact met het toilet staan, ja… fysiek.
 • Over handig gesproken, hebben je Sims ooit geprobeerd om hun douche-badkuipcombinatie of badkuipen te repareren, maar konden ze die op de een of andere manier niet bereiken? Dit zou nu opgelost moeten zijn en we hebben ook dezelfde fout verholpen als Sims probeerden om de upgrades voor de waterrecycler en de H2O-aftapper uit te voeren.
 • Sims zijn dol op het bakken van taart en het decoreren van taarten in groepsverband met andere Sims. Wat ze niet zo leuk vonden, is dat ze geen kaarsjes of toppings toe konden voegen, maar dat is nu verholpen. Dus nu kunnen je Sims gewoon een taart bakken, er van alles opzetten en er lekker van genieten.
 • Ooit een vriend/vriendin gehad die zei iets heel erg leuk te vinden, maar dat eigenlijk helemaal niet vond en wat van het gezicht was af te lezen? We hadden hetzelfde met Sims die de gedachtenwolkjes ‘afkeer’ hadden terwijl ze eigenlijk dingen wél leuk vonden. Dus hebben we wat aanpassingen aangebracht en nu passen hun gedachten een beetje beter bij hun gevoelens om te zeggen wat ze wel en niet leuk vinden. Eerlijkheid duurt het langst.
 • Iemand leren kennen kan best spannend zijn, zeker voor mensen zoals ik… een introvert. En helemaal als je iemand wil leren kennen die zijn eigenschappen niet wil prijsgeven. Geen zorgen, we hebben het probleem verholpen zodat je Sims niet langer in die ongemakkelijke positie hoeven te verkeren.
 • Heb je gemerkt dat sommige Sims meer ‘Aha’ of ‘Eureka!’ momenten hebben terwijl ze niet aan de wetenschappelijke carrière deelnemen? Met deze update gebeurt het ‘Aha!’ moment niet meer zo frequent als je Sims niet deelnemen aan de wetenschappelijke carrière (ze doen het nog wel vanwege de omgevingsscore, maar niet zo frequent). Maar toch, als een Sim een of andere ingeving krijgt, mag deze toch ‘Eureka’! roepen? Maar dat is een andere discussie.
 • Spoken kunnen nu ambrosia eten en weer normale Sims worden. Is dit het plot niet van een film over een vriendelijk spookje? Klinkt bekend.
 • Perfectionistische Sims slaan hun schilderijen nu in hun inventaris op in plaats van helemaal opnieuw te beginnen, zelfs nadat ze een perfect schilderij hadden gemaakt. Misschien streefde ze iets té hard naar perfectie.
 • Ik vind het leuk om allerlei dingen te weten van de mensen die ik ken en leuk vind, maar het ontvangen van voorkeur- en afkeerberichten over Sims in huishoudens waar ik niet mee speel, vind ik wat minder. Ik bedoel, leuk hoor, maar nu even niet. Dit probleem zou nu verholpen moeten zijn en je ziet deze berichten alleen van huishoudens waar je momenteel mee speelt.
Beleef het Samen
 • Er is een icoontje voor ‘Gaan sleeën’ toegevoegd.
Ecologisch Leven
 • Dus je hebt verticaal tuinieren, perfect voor kleine ruimtes, helemaal onder de knie. Je hebt verschillende Een-Prima-Bloeiende Verticale Tuin, je zingt tegen je planten, je verzorgt ze op de juiste manier, praat met ze en hebt besloten om Diervriendelijk Vlees te telen, maar merkt nu dat je die niet kunt oogsten? We hebben onze plantenbakken onder de loep genomen en er wat liedjes voor gezonden en nu zou je Diervriendelijk Vlees gewoon weer uit verticale plantenbakken moeten kunnen oogsten.
 • De Gefabriceerde Vloerlamp (die ronde onderaan) kan nu vervaardigd worden.
Landelijk Leven
 • Behulpzaam zijn binnen de gemeenschap is goed. En als je in Henford-on-Bagley bent, is dat zelfs nog beter. Sims die een handje willen helpen en zich bemoeizuchtig inmengen, kunnen nu de actie ‘Aanmoedigen om te flirten met’ zien en uitvoeren… dus aanmoedigen maar! Maar vergeet niet om me er alles over te vertellen!
 • Ga je naar de Finchwich Braderie? Gewassen, lama’s, koeien en kippen… Sims die producten met een hoge waarde naar de braderie sturen, maken nu meer kans om op de eerste plaats te eindigen. Doe de groeten aan iemand op de Finchwick Braderie… hij was ooit mijn grote liefde.
 • Leven in de uitdaging ‘Eenvoudig leven’ kan heel lonend zijn, behalve als je geen Onigiri, Zeewier Ramen en Avocado Maki Rol kunt eten. Onze ontwerpers hebben besloten dat zeewier geen geheim ingrediënt zou moeten zijn, dus nu kun je deze gerechten maken als je van een eenvoudiger leven geniet.
Wellnessdag
 • Wil je Sim een zelfverzorgingspecialist worden, maar lukt het niet om een vast klantenbestand op te bouwen zodat dit doel nooit kan worden bereikt? Dit probleem zou nu verholpen moeten zijn, dus aan de slag!
Magisch Rijk
 • Hieeeeeer zijn we… geboren om Sims te zijn! Zij zijn de koningen van de weeeeeereld. Ze zijn onsterfelijk. Ze kennen geen enkele rivaal, geen andere Sim kan hun gelijke zijn… nu het Drankje van Onsterfelijkheid werkt!
Interieurdesigner
 • We hebben het salaris van interieurvormgevers op een hoger niveau aangepast. Persoonlijk had ik hier geen problemen mee, interieurvormgevers moeten nu eenmaal betaald krijgen, maar we zagen wel dat het misschien een tikkeltje te veel was vergeleken met andere niveaus op hetzelfde carrièrepad.
 • Net toen je dacht dat kleptomane Sims hun gelijke hadden gevonden… moesten ze zo nodig achter de Kindertent aan. Tja. We hebben een probleem verholpen waarbij de tent bij ‘Proberen te jatten’ niet van de kavel verdween en niet in de inventaris van de Sims zat… of welke inventaris dan ook. Dus met deze oplossing zie je de gejatte tenten in je huishoudinventaris.
Uitgebreid Breien
 • Sims waarbij autonomie op AAN staat, kunnen nu ook breien als ze geen plezier hebben. Sims willen gewoon plezier maken.
Alles Aan Kant
 • Die snoezige, maar smerige, stofdotjes zijn weer bezig! Schoonmakers konden het niet over hun hart verkroppen om ze volledig weg te stoffen. We hebben ze gezegd dat het prima is omdat er geen echte dotjes worden beschadigd, alleen die van het stoffige soort, dus nu maken ze alles weer uiterst schoon.

Maak jij gebruik van downloads in jouw Sims 4 spel? Lees hier waarom deze na een patchupdate worden uitgezet en hoe je ze weer aanzet!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016