‘Brandweer’ Patch [03-06-2020] – PC/Mac/Console

Er is een nieuwe patchupdate beschikbaar voor De Sims 4!

Download de patchupdate door Origin te openen. Staat het installeren van patchupdate niet op automatisch? Start dan de patchupdate handmatig. Ga in Origin naar mijn gamebibliotheek, klik dan met jouw rechtermuisknop op De Sims 4 tegel en selecteer Update Game.

Zorg voor de zekerheid dat je een back-up hebt van jouw opgeslagen spellen en verwijder Custom Content en modificaties.

Geen idee hoe je een back-up maakt? Check de uitleg op onze site!

Patchupdate 3 juni 2020
PC: 1.63.133.1020 / Mac: 1.63.133.1220 / Console: Version 1.25Het De Sims 4 Ecologisch Leven Expansion Pack verschijnt binnen een paar dagen en nu we weten dat een ecologische levensstijl wat extra moeite kost, hebben we een aantal geweldige verbeteringen toegevoegd om het je allemaal wat makkelijker te maken.Met inventarisupdates, nieuw CES-materiaal van een verrassende samenwerking met M·A·C, de terugkeer van twee geliefde NPCs, plus een aantal geweldige nieuwe bouwfuncties, hopen we dat deze update voor iedereen wat wils biedt.

 • SimGuruJill & SimGuruRusskii

NIEUWE EN VERBETERDE ONDERDELEN

INVENTARISUPDATES

Mede-verzamelaars, deze is voor jullie: we hebben de Sim-inventaris bijgewerkt om met één simpele beweging dingen te kunnen filteren, sorteren, bij je favorieten te zetten, tegelijkertijd te selecteren of er meerdere van te verkopen. Het sorteren van die enorme berg spullen die je de laatste vijf jaar hebt verzameld, is nu een eitje!

VRIJE PLAATSING VAN DEUREN EN RAMEN

Vrijheid voor alles en iedereen, dus ook voor deuren en ramen. Doordat je maar een beperkt aantal tegels tot je beschikking had, kon je deuren en ramen nooit precies daar plaatsen waar je ze wilde hebben. Dat probleem hebben we nu getackeld. Door de Alt-toets ingedrukt te houden, kun je met één soepele beweging deuren en ramen op elke gewenste plek neerzetten.

LADDERS

Ladders zijn toegevoegd als onderdeel van het Bouwsysteem. Je vindt de Klassieke Houten Ladder in de bouwcatalogus onder Trappen (& Ladders). In tegenstelling tot de Kade en Water-voorwerpen van De Sims 4 Eiland Leven die je alleen op waterkavels kunt gebruiken, kun je deze ladders overal op je kavel plaatsen en kunnen ze net als bij trappen door Sims worden gebruikt om zich van de ene verdieping naar de andere te verplaatsen.

M·A·C COSMETICS

Zei je dat je wel wat nieuwe looks voor je Sims kon gebruiken? We zijn een samenwerking aangegaan met niemand minder dan M·A·C Cosmetics om je twaalf trendy make-uplooks te geven die geschikt zijn voor alles van een casual stijl tot een glamoureus avondje uit. Mocht je dit nog niet gebruiken, dan raden we je aan om op de pc en Mac de ‘Simtexturen zonder compressie’ instelling in het Optiemenu uit te proberen. Deze is nu standaard geactiveerd bij de hoge en ultra grafische instellingen om deze looks echt te laten schitteren. Hoewel de consoleversies van De Sims 4 deze instelling niet hebben, gebruikt elke consolespecificatie automatisch de optimale grafische instelling op basis van de systeemmogelijkheden.

INBESLAGNEMER NPC

De inbeslagnemer is met een graad in schurkachtigheid summa cum laude aan de Universiteit van Britechester uit De Sims 4 Studentenleven afgestudeerd en heeft nu een plekje in de basisgame veroverd. Nu kan iedereen met zijn wraakzucht kennismaken als rekeningen niet op tijd worden betaald.

REKENINGENUPDATE

Over rekeningen gesproken… we hebben een uitgesplitst overzicht van de rekeninggegevens van een Sim toegevoegd. Dit overzicht kun je via een actie met de brievenbus of telefoon openen. In plaats van alles op de grote hoop te gooien, zie je nu welk percentage van je rekeningen naar water of stroom gaat en krijg je inzicht in alle kosten, kortingen of boetes. Netjes berekend en samengesteld voor een nóg beter overzicht van je financiën.

KAARTMARKERINGEN VOOR LEGACY BUURTEN

We hebben kaartmarkeringen met buurtbeschrijvingen toegevoegd aan bestaande buurten die dit nog niet hadden. We hebben nu de leukste icoontjes, namen en beschrijvingen voor de niet-langer-vergeten Willow Creek, Oasis Springs, Newcrest en Windenburg. Oké, ga nu gerust uit je dak!

BUITEN HET NETWERK-UPDATES

Deze is een beetje lastig om in een enkele alinea zonder allerlei woordgrapjes te beschrijven, dus heb ik er maar een opsomming van gemaakt:

 • De buiten het netwerk-kaveleigenschap is nu gekoppeld aan onze nieuwe rekeningupdates wat het water- en stroomverbruik betreft. Zonder overtollig water of stroom functioneren buiten het netwerk-kavels zoals gebruikelijk. Met overtollig water of stroom, functioneren ze min of meer als gewone kavels (die dus wél op het netwerk zijn aangesloten).
 • Er is een nieuwe buiten het netwerk-bouwcategorie waarmee spelers buiten het netwerk- en survivalachtige voorwerpen kunnen vinden.
 • We hebben de kaarsen getest om te zorgen dat ze goed werken als er geen stroom is.
 • Buiten het netwerk-koelkasten hebben nu de actie ‘IJs toevoegen’ om eten langer te kunnen bewaren, zolang het ijs niet is gesmolten!
 • Sims zullen nu zelfstandig fornuizen en koelkasten gebruiken als ze buiten het netwerk zijn, en niet alleen de grill.
 • Oogstbare producten geven je nu unieke voordelen als ze buiten het netwerk geconsumeerd worden.
 • Honden en peuters kunnen nu zelfs als ze buiten het netwerk zijn in bad worden gedaan.
 • Voorwerpen kunnen nu schoon worden gemaakt met de actie ‘Elleboogsmeer gebruiken’. Lekker!
 • Spelers kunnen water verzamelen via visstekken in de basisgame. In De Sims 4 Eiland Leven kunnen ze water via een waterval verzamelen. Water kan ook binnen elke wereld verzameld worden met zwembaar ‘oceaanwater’. In De Sims 4 Jaargetijden kan water via hoopjes sneeuw worden verzameld.
 • Specifieke buiten het netwerk-voordelen houden nu rekening met behoeften en eigenschappen bij de bepaling of een Sim een positieve of negatieve gemoedstoestand moet krijgen als deze buiten het netwerk woont.
 • We hebben meerdere nieuwe recepten toegevoegd die buiten het netwerk bereid kunnen worden, op voorwaarde dat een Sim de juiste kookvaardigheid heeft. Sommige recepten vereisen speciale ingrediënten zoals de Kikkerhotpot. Dit voegt een mooi survivalelement toe aan de buiten het netwerk-gameplay en geeft Sims krachtige nieuwe gemoedstoestanden die ze zullen helpen om in de wildernis te overleven.

VERBODEN TOEGANG

Sommige spelers die het Vampieren Game Pack hebben zullen de fratsen van Vlad beter kunnen waarderen dan anderen. Persoonlijk heb ik geen bezwaar tegen een bezoekje van de charmante Vlad, maar we hebben vernomen dat een select clubje het niet op prijs stelt dat er in de hals van hun Sims wordt gebeten door een nachtelijke bezoeker die geen enkel respect voor grenzen heeft. Houd vampieren en andere ongewenste bezoekers op afstand met de nieuwe Niet betreden-actie die we aan de deur toe hebben gevoegd.

NAAR HUIS STUREN-ACTIE

Wat ongewenste bezoekers betreft, we hebben ook een nieuwe Naar huis sturen-actie toegevoegd die beschikbaar is voor bezoekende NPCs of als een actie voor jezelf in het geval van meerdere bezoekers. Hoe deze actie verschilt van de actie ‘Vertrekken’ of ‘Vragen om weg te gaan’? Het maakt het allemaal wat makkelijker. In tegenstelling tot zijn iets minder efficiëntere voorgangers, is deze actie bijna instant. Bezoekers krijgen geen last van gekwetste gevoelens en de onderlinge relatie loopt ook geen deuk op. We hebben het als een handig hulpmiddel voor spelers toegevoegd en niet perse als een mechanisme om een verhaal mee te vertellen.

VOORWERPEN UIT BOUWEN KENNEN GAMEPLAYEFFECTEN TOE

Hoe jij je kavel bouwt, is nu van invloed op je manier van spelen. Bepaalde voorwerpen als muurpatronen, vloerpatronen, hekken en zuilen brengen verschillende aanpassingen met zich mee. Een aantal van deze aanpassingen is van invloed op hoe je nutsrekeningen worden berekend door de productie of je gebruik van water of stroom te verlagen of te verhogen. Ook de hoogte van de rekeningen wordt hierdoor beïnvloed. De omgevingsscore kan nu worden beïnvloed door bepaalde voorwerpen en materialen. Gipsplaten zonder muurpatronen verlagen nu de omgevingsscore zoals ze in De Sims 3 deden! De keuze voor de gebruikte vloer- en muurmaterialen is ook van invloed op de mogelijkheid om brand of plasjes snel of langzaam te verspreiden. En als je jouw kavel liever wilt bouwen zonder je druk te hoeven maken over deze dingen, dan kan dat ook. Er is een optie in het speelmenu om dit allemaal uit te schakelen.

BRANDWEERLID NPC

Over brand gesproken… Wist je dat we de brandweerlid NPC aan de game hebben toegevoegd? Met een paar knipogen naar het klassieke brandweerlidgedrag uit De Sims, De Sims 2, en De Sims 3 plus een paar kleine twists voor De Sims 4. Als er brand uitbreekt, komen brandweerlieden automatisch naar je kavel toe als je een brandalarm hebt geïnstalleerd. Maar als het nog steeds leuk vindt om de boel in de hens te steken, kun je ‘per ongeluk’ vergeten om een brandalarm te installeren. Geen zorgen. We zullen het tegen niemand zeggen. Als je echt bent vergeten om een brandalarm te installeren, kun je de brandweer bellen via de telefoon of door op de brand zelf te klikken. Als je de brandweer belt terwijl er helemaal geen brand is, zullen ze je daar een boete voor geven. Je wordt echter niet beboet als er echt een brand was die nog voor hun komst werd geblust. Het brandweerliduniform is te vinden in CES en geeft elke Sim die het draagt de eigenschap ‘brandbestendig’. Deze biedt extra bescherming tegen brand en geeft Sims ook de mogelijkheid om brandjes zelf te blussen. Overigens is het niet speelbare brandweerlid niet te zien in Sulani (De Sims 4 Eiland Leven). Sulani heeft zijn eigen plaatselijke brandweerkazerne om dit soort noodgevallen af te handelen en daarnaast wil je in de tropen natuurlijk niet zo’n dik brandweerlidpak dragen.

UITGELICHTE LOOKS VOOR PEUTERS EN KINDEREN

Er zijn meer dan 20 nieuwe Uitgelichte Looks toegevoegd voor peuters en kinderen, met behulp van bestaand CES-materiaal uit de basisgame om wat meer inhoud te geven aan een aantal outfitcategorieën.

BALANS IN TELEFONISCHE UITNODIGINGEN

Na vijf jaar aan Expansion Packs, Game Packs en Accessoirespakketten moeten we toegeven dat onze telefoonuitnodigingen een tikkeltje overweldigend begonnen te worden. Je hebt nét je intrek in je nieuwe stulpje genomen en dan komt Lucas Munch al langs om te vragen of je meegaat naar De Klippen. En niet lang daarna staat Vivian Lewis voor je deur om je mee te vragen naar het Specerijenfestival. Dan krijg je natuurlijk weinig kans om even op adem te komen en van je nieuwe omgeving te genieten. Dus hebben we de hele boel grondig herzien en krijg je nu alleen maar telefoonuitnodigingen die je een meer betekenisvolle en holistische ervaring geven.

MINDER INVASIEVE OORDOPJES

Naast bovenstaande wilden we ook de wat belangrijkere mededelingen naadlozer maken. De gratis oordopjes pop-up die je te zien krijgt bij Fitness Accessoires is veranderd in een meer passieve TNS en geeft je Sim de oordopjes automatisch als hij geactiveerd wordt. Je hoeft de game dus nooit meer te vertellen dat je geen gratis oordopjes wilt.

 

CONSOLE UPDATES

De Sims 4 Ecologisch Leven komt op dezelfde dag voor alle platforms uit, en dat is een belangrijke mijlpaal voor De Sims 4 want Simmers kunnen met dezelfde content spelen en nieuwe creaties in de galerie delen. In deze update hebben Simmers op de console een paar extra functies om hun kwaliteit van leven te verbeteren:

we hebben een nieuwe ‘Herinnering besturingsoverlay’ toegevoegd aan CES, Galerie, Leven en Bouwen waardoor nieuwe Simmers makkelijker in kunnen springen en niet alle besturingen hoeven te onthouden.

 • Als je daar niet aan wilt worden herinnerd en alle besturingen uit je hoofd weet, kun je de Herinnering besturingsoverlay uitschakelen in Spelopties > Overig.
 • De besturingsoverlayschermen blijven beschikbaar voor spelers die ze wel willen gebruiken.

En dan nu naar de fixes en updates.

 

De Sims 4-spelers

 • Spelers op macOS zullen de foutmelding setLocale.zsh niet langer te zien krijgen. Maar zowel Origin en DS4 moeten up-to-date zijn.
 • Sims zullen geen willekeurige accessoires of kledingstukken meer dragen als ze een handdoek omslaan.
 • Stijlinfluencers kunnen nu trends die ze hebben gecreëerd verwijderd met de actie ‘Trend resetten’.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij Sims niet voor zichzelf konden zorgen als ze als peuter naar een kinderdagverblijf waren gestuurd.
 • Sommige daken zijn bijgewerkt om zwarte randen te verwijderen als ze op plafonds werden geplaatst.
 • Actieve Sims krijgen niet langer de gemoedstoestand ‘Gespannen’ voor een gebrek aan beweging nadat ze klaar zijn met sporten. Doe jij eigenlijk wel aan push-ups?
 • Sims zullen niet langer de gemoedstoestand ‘Uitgeput’ krijgen direct nadat ze aan een training beginnen. We weten dat het eventjes duurt voordat je uithoudingsvermogen is opgebouwd, maar we hebben besloten om Sims de kans te geven om van hun training te genieten voordat ze gelijk bekaf zijn.
 • Kinderen kunnen nu de gamevaardigheid ontgrendelen als ze het hoogste niveau van de mentale vaardigheid in plaats van de motorische vaardigheid bereiken. Hiervoor moesten volwassen vaardigheden voor kinderen worden gereset als ze een doel hadden voltooid.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de namen van huishoudens niet werden weergeven in Werelden beheren.
 • We hebben de vereisten gecorrigeerd voor het voltooien van de Grote hovenier-taak die deel uitmaakt van het Villabaron/Villabarones-doel.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij het uitschakelen van nutsvoorzieningen (ofwel door het niet betalen van rekeningen of door buiten het netwerk te wonen) door het toevoegen van voorwerpen uit Bouwen zoals lampen de nutsvoorzieningen weer werden geactiveerd.
 • De Waterpomp, Visstekken, de Fluisterende Wensput uit Romantische Tuinaccessoires en de Verlichtende Exotische Watertuin uit Word Beroemd hebben nu de actie ‘water verzamelen’ als de kaveleigenschap ‘buiten het netwerk’ wordt toegepast.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de Eenvoudige Schotellamp helemaal niet zo eenvoudig was en voorwerpen uit Bouwen willekeurig ergens neerzette als deze voorwerpen in de buurt van de lamp kwamen.
 • Tieners zullen nu de juiste tooltip zien als ze de eigenschap ‘Vruchtbaar’ via de Beloningenmarkt proberen te bemachtigen. Nee, dat zijn geen robots.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij sommige dakranden vast kwamen te zitten in de omringende blokken.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de actie ‘Schoonmaken’ buiten de wachtrij viel als vuile borden op een aanrecht werden geplaatst.
 • Nu we een nieuwe fiets aan De Sims 4 Ecologisch Leven toe hebben gevoegd, is de fietshelm voor iedereen in CES beschikbaar. Nu kun je jouw Sim een helm opzetten, ongeacht of je een pack of pakket inclusief fietsen hebt.
 • Sims ontvangen niet langer een sms om uit te gaan met Sims waar ze geen romantische relatie mee hebben. Want dat was een tikkie gênant…
 • Peuters kunnen de actie ‘Vragen om mentor te zijn’ niet uitvoeren bij een aantal mentorinteracties voor onbekenden. Met uitzondering van ‘Dansen op muziek’ want dansen zit in ons bloed en we willen overal en altijd, met of zonder vrienden, kunnen dansen.
 • We hebben een probleem met texturen voor de bovenkant en overlopen van sommige trappen aangepast.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de willekeurige generator niet op de juiste manier functioneerde als mannelijke Sims make-up op hadden in Creëer-een-Sim.
 • Planten kunnen nu dichter bij funderingen worden geplaatst als de moveobjects-cheat is geactiveerd, zolang het grootste gedeelte van de plant zich buiten de fundering bevindt.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij Simdollars niet aan het kapitaal van een huishouden werden toegevoegd bij het verplaatsen en verkopen van meubels.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de preview van bepaalde ramen op diagonale muren de standaard kleur herstelde.
 • Simmers op macOS Catalina en Intel Iris Plus Graphics 640 GPU zullen niet langer een vierkante schaduw onder hun Sims zien.
 • We hebben een probleem met de Houten Deur met Twee Panelen verholpen waarbij de kleurmogelijkheden niet op de juiste manier aan weerskanten van de deur werden weergegeven.
 • Sims kunnen nu hun bedorven lunchpakketten weggooien. Weg met die rotzooi!
 • We hebben wat gekkigheden met verdwijnende trappen binnen afgesloten binnenplaatsen verholpen.
 • We hebben een trapprobleem verholpen waarbij de overloop niet op de juiste manier functioneerde op kavels met verhoogde funderingen en kelders. Sims zullen niet langer door muren lopen en alles zou er nu goed uit moeten zien.
 • We hebben ontbrekende carrièrepromotieschermen voor carrières in verschillende packs/pakketten toegevoegd.
 • We hebben verschillende elementen en icoontjes van de gebruikersinterface voor verschillende packs/pakketten verbeterd.
 • Borstweringen kunnen nu op de juiste manier op hekken worden toegepast.
 • Trappen krimpen niet langer als de funderinghoogte wordt verhoogd.

 

Beleef het Samen

 • We hebben een probleem verholpen waarbij niet-plaatselijke inwoners opdoken in Windenburgeiland, dat nu Brokkelland heet.
  • Hoe dol Windenburgianen (Windenburgers? Windenburgezen? Windenburglites?) ook op bezoekers uit andere werelden zijn, hebben zij ze toch van hun eiland gestemd. Jammer, maar helaas!
 • We hebben een probleem verholpen waardoor er een fout optrad bij het verwijderen of bewerken van clubs.

 

Stedelijk Leven

 • We hebben een probleem verholpen waardoor de tijd werd gedesynchroniseerd op Snelheid 3. Tijd en ruimte zijn nu weer volledig in balans!
 • Dierenklinieken worden niet langer in penthouses geplaatst.
 • Vlooienmarktklanten zullen niet langer de huizen van Sims binnenlopen en aan hun spullen komen. Hoewel potentiële kopers altijd fijn zijn voor een rommel- of vlooienmarkt, was dit gewoon onbeschoft en maakte het ECHT geen onderdeel uit van het welkomstcomité.

 

 

Honden en Katten

 • De voortgang in de game gaat niet langer verloren bij het bewerken/toevoegen/verwijderen van carrière-outfits in Creëer-een-Sim.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de behoeften van dieren niet werden aangevuld als ze niet in een actief huishouden speelden.
 • De, eh, poep van huisdieren kan nu als kunstmest voor planten worden gebruikt. Veel tuinplezier!

 

Jaargetijden

 • Sims kunnen nu bloemen in hoeveelheden vanuit hun inventaris verkopen.
 • Sims zullen hun paraplu’s nu op de juiste manier opbergen voordat ze een aantal acties uitvoeren. Want laten we eerlijk zijn, O jaa! is een nogal ingewikkelde bezigheid met een open paraplu.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij door Simmers gecreëerde feestdagen op de kalender pas na afloop van een seizoen verschenen.
 • Vadertje Winter kan nu zijn baard verwijderen en zich omkleden in Creëer-een-Sim als hij deel uitmaakt van een actief huishouden. Maar wie durft de baard van Vadertje Winter er nu af te scheren? Wie?!

 

Word Beroemd

 • We hebben een probleem met de acteercarrière verholpen waarbij Sims hun klus niet konden voltooien als ze gingen reizen en naar huis terugkeerden voordat de klus begon.

 

Eiland Leven

 • Pure Cocolata wordt nu daadwerkelijk met kokosnoten uit de inventarissen van Sims gemaakt. Waar ze eerder van waren gemaakt? We zullen het nooit weten! Accepteer nooit imitatie Pure Cocolata… echt nooit!
 • We hebben een probleem verholpen waarbij sommige snelle maaltijden een magnetron nodig hadden buiten het netwerk, terwijl dat helemaal niet nodig was. Yoghurt die een magnetron nodig heeft? Dacht het niet!
 • ZeemeerSims in Creëer-een-Sim hebben niet langer willekeurige eigenschappen. Hierdoor kunnen ze hun zeemeerSimmerigheid bewaren en blijven ze geheimzinnig en charmant.
 • ZeemeerSims dragen nu de juiste carrièreoutfits als ze naar hun werk gaan. Denk je eens in wat voor geweldig tv-programma we met zeemeerSims als artsen zouden kunnen maken.
  • “Dr. ZeemeerSim, wat beveelt u aan?
  • “Ik schrijf wat Vitamine Zee voor”
   • Geef Russkii alsjeblieft nog wat koffie…
  • We hebben een probleem verholpen met wat tanktops die in de verkeerde categorie van Creëer-een-Sim waren geplaatst.
  • KinderzeemeerSims die in Creëer-een-Sim waren gemaakt, zullen nu uitgroeien tot volwaardige en volledig functionerende volwassen zeemeerSims.
  • De ‘Naar werk gaan’ knop voor klusjes is gerepareerd voor Sims die op vakantie zijn.
  • Het pipetje werkt nu voor paalfunderingen in plaats van alleen voor funderingsranden.
  • We hebben een probleem verholpen waarbij Sims op buiten het netwerk-kavels constant douchten. Nu douchen ze zich zoals normaal. Maar met deze hittegolf mag dat best wat vaker!

 

Studentenleven

 • Studenten raken hun presentatieborden niet kwijt als ze zich inschrijven voor een nieuw semester.
 • Simmers die De Sims 4 Jaargetijden hebben geïnstalleerd: studenten krijgen niet langer een officiële waarschuwing als ze van een op de kalender geplande vakantie genieten.
 • Studenten worden niet langer als afgestudeerde bestempeld na afloop van de diploma-uitreiking. Gefeliciteerd!
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de voortgang van huiswerk te traag verliep en waarbij in sommige instanties timers ontbraken.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij Sims volledig gekleed gingen douchen. Hoewel de huidige hittegolf ons voldoende creatieve ideeën geeft om af te koelen, zou het een stuk efficiënter zijn om niet volledig gekleed te zijn tijdens het douchen.
 • Kapsel ymHair_EP08MensShavedPonytail_Black verschijnt nu in alle kleuren voor tieners, volwassenen en ouderen. Daarnaast verschijnt yfHair_EP08ShortBobBraid_Black nu als een optie voor tieners.
 • Sims die zich opnieuw inschrijven voor de universiteit nadat ze vroegtijdig zijn gestopt of al zijn geslaagd, kunnen zich nu opnieuw aansluiten bij hun geheime genootschap. En als Sims worden geschorst en zich opnieuw inschrijven, gaat hun voortgang niet verloren.
  • Maar als een Sim al van het geheime genootschap weet, is het dan nog wel geheim? De tijd zal het leren.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de Sportieve Achterwerkondersteuner Sims af en toe onzichtbaar maakte als deze stoel in hun inventaris werd geplaatst. We weten niet wat voor krachten de Sportieve Achterwerkondersteuner nog meer heeft, maar onzichtbaarheid hoort daar in ieder geval niet meer bij.
 • Sims in de juridische carrière kunnen nu via hun computer en telefoon deposities bijwonen. Dat maakt het allemaal een stuk overzichtelijker.
 • Vampierdoodskisten en slaappods tellen nu als bedden voor studentenkamers.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de acties ‘Onderzoeksverslag schrijven’ en Onderzoeksverslag publiceren’ uit de opties verdwenen als ze halverwege werden geannuleerd. Je mag uiteraard best van gedachten veranderen, maar om ze dan gelijk volledig te verwijderen leek ons een beetje overdreven.
 • We hebben een probleem met yfBody_EP08DressParty_SolidPurple verholpen waarbij kettingen niet zichtbaar waren als dit door Sims werd gedragen.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de voetbalactie ‘Strategieën bestuderen’ uit de wachtrij verdween.
 • We hebben de eisen voor het eindexamen van keuzevakken aangepast, zodat Sims weten dat ze daar een computer of onderzoeksmachine voor nodig hebben.
 • Mocht iemand het kleine hoofdeffect in de icoontjes hebben gezien als je het draken- of kreeftmascottepak zonder het bijbehorende hoofddeksel droeg, dan is dat nu verholpen.
 • Servo’s kunnen hun eigenschappen of doelen niet langer aanpassen in Creëer-een Sim. Maar voor mij ben jij een echte Sim, robotmaatje, echt waar.

In de Natuur

 • Plantkunderecepten functioneren nu buiten het netwerk, maar alleen op fornuizen die buiten het netwerk functioneren.

 

Uit Eten

 • Willekeurige NPCs zullen niet langer hamburgers op tafels laten liggen. Hoewel we gratis eten nooit afslaan, vinden we het niet oké dat je dit van een volslagen onbekende krijgt.

Vampieren

 • Van vampierSims die aan het doel ‘Meestervampier’ werken, wordt de taak ‘Overleef nog 20 dagen als vampier’ niet meer gereset als ze reizen.
 • VampierSims die volledig zonbestendig zijn, kunnen nu een volledige tuin verzorgen in plaats van één plant per keer.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij je de kavel eigenschap ‘Geregistreerd Vampieronderkomen’ voor locaties in kon stellen.
 • De oren van vampierkinderen kunnen nu worden veranderd als ze jonger worden na een volwassen duistere vorm.
 • De Rustieke Kaarskroonluchter heeft nu een vlameffect bij de kaarsen.

Jungle Avonturen

 • Fans kunnen hun aanbeden idool niet langer tot in de jungle van Selvadorada volgen.

Magisch Rijk

 • ToverSims hebben weer toegang tot Uitgelichte Looks.
  • ToverSims zijn uiteraard altijd stijlvol, maar het is fijn om nog wat extra opties te hebben.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij een tanktop van dit pack niet in de juiste categorie van Creëer-een-Sim verscheen.
 • Bubbelbaden die naar onbreekbaar zijn geüpgraded, zullen niet langer breken als je de spreuk Zippediezap gebruikt.

Moschino

 • We hebben een probleem verholpen waarbij sommige sneltoetsen in de fotomodus (met name E en Q) niet functioneerden.
 • Op veler verzoek moet je nu een aantal Simdollars betalen voor de BiblioBEERcaris. Want voor niets gaat de zon op!

Klein Wonen

 • Opklapbedden zijn nu wat veerkrachtiger na een eerste gebruik. De garantie-aanvraag loopt nog.
  • We hebben ook de prijs en het comfortniveau aangepast, zodat je echt waar voor je geld krijgt.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij spelsystemen niet gebruikt konden worden met de alles-in-een entertainmentsystemen.
  • Nu is de Media Marathonner Alles-op-de-Muur ook echt de Media Marathonner Alles-op-de-Muur.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij kapsels uit dit pack met de verkeerde kleuren in Creëer-een-Sim verschenen.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij Sims na afloop van O jaa! hun opklapbedden niet omhoog konden klappen.

Maak jij gebruik van downloads in jouw Sims 4 spel? Lees hier waarom deze na een patchupdate worden uitgezet en hoe je ze weer aanzet!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016