Ongepast online contact door een simmer in de sims gemeenschap

Leeswaarschuwing: Dit artikel gaat over een heftig ongewenst gedrag onderwerp. Lezen is op eigen risico.

Ongepast online contact door een simmer in de sims gemeenschap

Afgelopen dinsdag op woensdag nacht is er via onder andere twitter schokkend nieuws naar buiten gekomen over een 27 jarige EA Game Changer uit Engeland en zijn omgang met minderjarige jongens in de leeftijden van 13 tot en met 17 jaar, waaronder ook een Nederlander.

Deze simmer was actief op YouTube en Twitch en kreeg zo contact met simmers van allerlei leeftijden en nationaliteiten. Hij zocht privé contact op met jonge jongens. In sommige gevallen begon het onschuldig, soms ook door ze een giveaway te laten winnen. In sommige gevallen begonnen de gesprekken direct ongepast vanwege seksueel getinte berichten en foto’s. Hij gebruikte dwang, manipulatie, cadeautjes en dreiging om contact met de jonge jongens te blijven houden op de manier zoals hij het wilde.

Afgelopen december heeft iemand contact opgezocht met de community manager om het te melden. De community manager heeft toen contact opgenomen met de EA Game Changer, maar nadat het bericht door hem bevestigd werd, zijn er niet de juiste stappen ondernomen door EA / The Sims. Omdat deze persoon niet stopte met zijn ongepaste contacten, heeft een van de jongens een andere simmer in vertrouwen genomen. Deze simmer heeft afgelopen dinsdagavond (tijdszone Verenigde Staten) het nieuws naar buiten gebracht op de socials. Door deze bekendmaking hebben meerdere slachtoffers, die zich voorheen stil hielden vanwege angst/schaamte, de moed gevonden hun verhaal op twitter te delen.

Na eerst een korte statement van SimGuruLyndsay waarin onder andere werd verteld dat deze persoon geen onderdeel meer is van het EA Game Changers programma en er een onderzoek wordt gestart, kwam er binnen 48 uur een uitgebreide verklaring online op Twitter.

De verklaring (vertaald)

“We willen een situatie aanpakken die ons dinsdagnacht onder de aandacht werd gebracht.

We werden op de hoogte gebracht van vermeend ongepast online gedrag tussen een Sims Game Changer en een lid van onze community. Hoewel deze activiteit niet gebeurde via een officieel sims-kanaal, gebeurde dit inderdaad in een privéchatroom op een externe service.

Zeggen dat dit verontrustend was, is een understatement en begint niet te beschrijven hoe dit ons allemaal hier in het sims-team heeft beïnvloed. We hebben allemaal op dezelfde manier gereageerd: misselijk, boos en we hebben onszelf heel veel vragen gesteld.

We zijn een onderzoek gestart om precies te begrijpen wat er gebeurde. Dit is wat we tot nu toe weten:

 • Beschuldigingen van ongepast online gedrag door een Sims Game Changer werden in december door een derde partij aan ons team gebracht.
 • Teamleden contacteerden de Sims Game Changer in kwestie en bevestigden rechtstreeks met hem dat het gedrag plaatsvond zoals het is beschreven.
 • Tijdens het contact met deze Sims Game Changer werd ons proces om dit soort dingen goed te onderzoeken en te escaleren niet gevolgd.
 • De acties die op dat moment werden ondernomen waren duidelijk niet voldoende, en niet in overeenstemming met onze waarden als bedrijf.
 • Een passende reactie zou zijn geweest om de Sims Game Changer onmiddellijk weg te sturen uit het programma en aanvullende stappen te nemen om ervoor te zorgen dat de community werd beschermd.

Onze excuses voor de vertraging bij het nemen van de juiste acties hierin. We zijn teleurgesteld in de manier waarop de gebeurtenissen zich hebben ontvouwd en we hebben onze verantwoordelijkheid hierin.

Dus, dit gebeurt nu:

 • We hebben contact opgenomen met de juiste autoriteiten en hun de relevante informatie gegeven.
 • De betreffende Sims Game Changer is uit het programma verwijderd.
 • We onderzoeken de verdeling van onze interne werkwijze.
 • We verbeteren onze interne onderzoeks- en escalatieprocessen onmiddellijk en zorgen ervoor dat ons hele team hiervan leert.
 • We zullen onze strikte richtlijnen voor ethiek en gedragsnormen met al onze Game Changers versterken.
 • We zullen contact maken met de getroffen partijen om ondersteuning te bieden.

De relatie die we hebben met onze community en Game Changers is van het grootste belang en iets dat we niet als vanzelfsprekend beschouwen.

We hadden beter moeten doen. We zullen het beter doen.

Lyndsay Pearson, Algemeen Manager – The Sims.”

De originele Engelstalige verklaring vind je hier.

Waarschuwing
De persoon waar het om gaat is een bekende naam in de sims community die inmiddels zelf zijn YouTubekanaal en Twitter account heeft verwijderd. Ook heeft hij zijn Twitch pagina leeggehaald. Op Origin heeft hij echter zijn gebruikersnaam gewijzigd naar TheGeekySimmer waarmee hij een vriendschapsverzoek heeft verzonden naar een jongen van 16. Mocht hij contact met je zoeken? Ga er niet op in en blokkeer zijn account. Rapporteer of meld indien mogelijk het account/incident.

Recentelijk is er ook een twitteraccount aangemaakt met de gebruikersnaam TheGeekySimmer. Vlak nadat dit account ontdekt werd door andere simmers in de community is de tag- en gebruikersnaam aangepast naar MeghanSimmerx. Dit zou ook een trolaccount kunnen zijn, maar neem en zoek voor de zekerheid geen contact met dit account.

Wat als..
Wat als jij zelf in een situatie als deze zit of komt te zitten, een situatie die je je ongemakkelijk of onveilig doet voelen. Reageer dan niet op deze persoon. Vertel het iemand die je vertrouwt, zoals een familielid of leraar. Ook kun je als Nederlander contact opnemen met MIND Korrelatie en de Kindertelefoon. Als Vlaming kun je contact opnemen met Awel.

Ben jij een forumlid van het Town of Plumbobs forum en gebeurt er iets op het forum, inclusief via privé bericht, waarbij je je ongemakkelijk voelt, neem dan contact op met het team. Je kunt een teamlid altijd een privé bericht sturen om er over te praten en een oplossing te zoeken. Klik hier voor de lijst van de teamleden.

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016