Is De Sims 5 in ontwikkeling?

Het tijdperk om te speculeren over een nieuwe Sims titel is aangebroken!

Electronic Arts heeft een website waar al hun vacatures op staan. Recentelijk zijn daar een vier interessante nieuwe vacatures bijgekomen die mogelijk hinten naar de ontwikkeling van een nieuwe Sims titel. 

 

Executive Producer (Uitvoerend Producent)
De eerste opvallende functie is die van uitvoerend producent. Een uitvoerend producent is een creatieve ambassadeur, een persoon die werkt aan het team en deze motiveert en met het studio leiderschap samenwerkt om een goede kwaliteit en enorm entertainende titel op tijd en binnen het budget te kunnen uitbrengen. In de taakomschrijving stond onder andere het producren van een AAA-titel game en het spel laten groeien naar een succesvolle franchise. De Sims 4 heeft al een uitvoerend producent, namelijk SimGuruLindsay. Daarom is deze vacature extra interessant.

Software Engineer (Software Ingenieur) en Gameplay Software Engineer (Gameplay Software Ingenieur) 
Bij deze vacatures wordt er duidelijk aangegeven dat er taken zijn die gaan over het ontwerpen en uitvoeren en bijhouden van content voor De Sims. Zo staat er onder andere in de taakomschrijving dat je het gedrag van de sims moet kunnen verwezenlijken. Gedrag van sims in de wereld, naar andere sims toe en naar objecten. Ook wordt er het creëren van realistische archetypes in een simulatiespel genoemd. Voorbeelden die werden gegeven zijn romantiek, carrières en posturen. Ook zal de software ingenieur werken aan het optimaliseren van de prestatie en geheugengebruik van de simulatiemotor.

Dit zijn interessante vacatures. Want, waarom zou EA op zoek gaan naar een (Gameplay) Software Ingenieur voor het verwezelijken van Sims gameplay systemen die al aanwezig zijn in De Sims 4?

Charactar Modeler (Modelbouwer Karakter)
Deze vacature is het meest interessant omdat die duidelijk aangeeft dat je in deze functie zult gaan werken aan een enerverend nieuw spel in de best verkopende Sims serie. In de takenomschrijving staat dat je in deze functie onder andere zal gaan werken aan het creëren van mode in een realistische stijl van esthetische hoge kwaliteit. Dat je meedoet in vergaderingen met onder andere producenten, ontwerpers, ingenieurs en animators om te begrijpen wat de functionele eisen en beperkingen van karakters zijn en hoe deze te creëren. Ook bedenk je mode concepten in samenwerking met een artistiek leider.

Bij deze vacature wordt ook vermeld dat het team nu klein is maar in groot tempo groeit. Is de ontwikkeling van dit nieuwe enerverende spel al in de maak? Ook is het interessant om te lezen dat EA zich bij dit nieuwe spel wilt gaan richten op realisme en een realistisch uiterlijk.

 

Wat deze nieuwe sims titel precies is, is nog te vroeg om te zeggen. Het zit vermoedelijk nog in het beginstadium van ontwikkeling. De Sims 3 had een productietijd van 3 jaar, De Sims 4 een productietijd van 5 jaar. Dit project (De Sims 5?) zou wel of niet een vervolg kunnen zijn. Het team is momenteel klein, al groeit deze wel snel, maar het zal nog een hele tijd duren voordat er iets over dit project naar buiten zal worden gebracht.

 

Bron: TheSimsCommunity; lees het complete Engelstalige artikel op TheSimsCommunity.

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.