Hoe maak je een back-up?

Je kent het wel. Je hebt een simsfamilie waar je ontzettend trots op bent. Die sim ziet er zo prachtig uit en je hebt al zoveel generaties gehaald. Maar dan is er een probleem. Al je opgeslagen spellen zijn opeens weg. Door het repareren van je spel*, een patchupdate* of omdat jouw computer gecrasht is. Dat is ontzettend balen. Maar gelukkig is er een manier om een back-up te maken van jouw spelbestanden.

* Het repareren van een game of het updaten van jouw spel zorgt niet voor verlies van spelbestanden. Maar het blijft technologie en daar kan iets mis mee gaan, dus vandaar dat deze toch genoemd zijn.

Wat betekent back-up?
“Een back-up of reservekopie is een kopie van gegevens (zoals je spelbestanden van De Sims 4) om deze te kunnen gebruiken mocht het origineel beschadigd raken.”

Waar bewaar ik mijn back-up?
Je kan een apart mapje aanmaken op jouw computer, maar mocht je computer crashen, dan ben je dat mapje dus ook kwijt. Het beste is om de back-up te plaatsen op een USB-stick, externe harde schijf of een online map zoals mediafire. Dit is ook een handige manier om je spelbestanden van de ene computer op de andere te zetten, mocht je spelen op een pc en een laptop.

Waar vind ik mijn opgeslagen spelbestanden?
Deze vind je op de plek waar je jouw Sims 4 spel hebt laten installeren. Bij de meeste simmers is dat:
Documenten > Electronic Arts > De Sims 4

Welke mappen moet ik kopieren?

 • Saves
  In deze map zitten al jouw opgeslagen spellen.
 • Tray
  In deze map zit alles wat je in jouw bibliotheek hebt opgeslagen.
 • Screenshots
  Wil je de screenshots die je in het spel gemaakt hebt bewaren, kopieer dan ook deze map.
 • Mods
  Gebruik je Mods/CC en wil je die niet kwijt, kopieer dan ook deze map.