Gids voor het splitsen en samenvoegen van huishoudens

Het is je misschien al opgevallen dat je geen Sims kunt verhuizen met behulp van de telefoon zoals in De Sims 3. In De Sims 4 kun je met de optie ‘Huishoudens beheren’ alles doen wat je nodig hebt om Sims aan te passen die al zijn ingetrokken, of nog in moeten trekken.

Om het menu ‘Huishoudens beheren’ te openen, open je de kaart en klik je op het icoontje van ‘Huishoudens beheren’ rechts bovenin de hoek. Je vindt alle huishoudens in dat paneel, of dat nu Sims zijn met wie je al eerder hebt gespeeld, of wildvreemde Sims zijn.

Afbeelding

Afbeelding

Klik op een huishouden dat je wilt bewerken. Er wordt een informatiepaneel over dat huishouden geopend en er verschijnen vier opties rechts onderin: ‘Bewerken in CES’, ‘Huishouden naar een kavel verhuizen’, ‘Sims uitwisselen tussen huishoudens’ en ‘Huishouden verwijderen’. Je hebt de optie ‘Sims uitwisselen tussen huishoudens’ nodig (icoontje met twee tegenovergestelde pijlen).

Afbeelding

Via dit optiepaneel kun je Sims uit dat huishouden verwijderen of Sims uit andere huishoudens in laten trekken. Je kunt ook een gloednieuw huishouden beginnen door links naast een Sim te klikken en de optie ‘Nieuw huishouden creëren; te kiezen (het icoontje met een Sim die naast een plusteken staat).

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Er is ook een optie om een compleet huishouden te verhuizen en het samen te voegen met een ander huishouden. Nadat je alle Sims van de linkerkant naar de rechterkant hebt verhuisd, krijg je de optie of je de meubels van het huishouden aan de linkerkant wilt verkopen en ze over wilt zetten naar het samengevoegde huishouden. Het is allemaal aan jou!

Afbeelding

Dus dat was het, de snelgids voor het splitsen en samenvoegen van huishoudens. Veel creatief plezier met De Sims!