Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

De Sims 4

01 Mar 2016, 17:11

Afbeelding

De Sims 4
Basisspel

Release: 4 september 2014

Jij creëert. Jij bepaalt. Jij heerst.
Je kunt elke Sim creëren die je maar kunt bedenken.
Plan hun leven, kies hun vrienden, maak vijanden, en kijk hoe hun hilarische verhalen zich ontvouwen.
Toe maar, maar een Sim die in niets anders is geïnteresseerd dan het verbeteren van zijn tuinvaardigheid.
Met genoeg hard werken, wordt hij misschien wel de allergrootste freelance botanis.
Of wil je misschien een hilarische lolbroek maken die verlangt op elk feest het middelpunt te zijn?
Wordt ze misschien een crimineel meesterbrein? De keuze is aan jou.
Je weet nooit precies hoe de persoonlijkheden in De Sims 4 zullen botsen.
Help je Sims carrière te maken, nieuwe vaardigheden te leren, vrienden te maken en relaties te beginnen.

Creëer Sims met veel persoonlijkheid
Creëer en controleer een nieuwe generatie Sims!
Je slimme Sims hebben meer persoonlijkheid en nog meer ambitie en zijn daardoor meer herkenbaar.
Ze kunnen multitasken en komen tot leven met nieuwe emoties en levendige animaties.
Ze bieden je eindeloze mogelijkheden om verhalen te creëren die rijk, vermakelijk en vaak zeer grappig zijn.

Krachtige creatieve hulpmiddelen
'Creëer-een-Sim' en 'Bouwen' zijn helemaal opnieuw opgebouwd en krachtiger, intuïtiever en leuker dan ooit.
Jij hebt de vrijheid om je Sims met tastbare precisie in model te kneden.
Bouw moeiteloos het huis van je dromen met het kamermodel van 'Bouwen'.
Doe inspiratie op met 'Uitgelichte looks' en 'Ingerichte ruimtes' en kies uit aanbevolen outfits en ontwerpen voor je Sims en hun huizen in De Sims 4.

Deel je creaties
Met de gloednieuwe galerie kun je nieuwe content bekijken, delen en downloaden zonder ooit de game te hoeven verlaten.
Laat je inspireren door al het materiaal dat door De Sims 4-community wordt gemaakt en voeg nieuwe beleveningen toe aan je game.
Aan De Sims 4 beleef je eindeloos veel plezier.


 
Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

Re: De Sims 4

01 Mar 2016, 18:07

Maak nader kennis met de nieuwe functie 'Creëer-een-Sim' in De Sims 4

Sinds ik De Sims voor de eerste keer speelde, had ik de behoefte om mijn Sims als klei in model te kneden. Ik wilde die neuzen uitrekken en in wangen knijpen en het gezicht wat ik voor ogen had in de game tot leven wekken. In plaats van schuifjes wilde ik de gezichten van mijn Sims wat persoonlijker en intiemer vormgeven. Ik was vast niet de enige en daarom vind ik het zo fantastisch om nu wat meer te kunnen vertellen over 'Creëer-een-Sim' in De Sims 4! De functie waar ik altijd al van droomde, bestaat nu echt.

Het nieuwe hulpmiddel 'Creëer-een-Sim' is zelfs helemaal opnieuw opgebouwd, zodat het nog tastbaarder en intuïtiever dan ooit is.


In De Sims 4 is het mogelijk om je Sims vast te grijpen en hen uiterlijk met een paar muisklikken aan te passen. Je kunt nu op het lichaam van een Sim klikken en er direct aan plukken en trekken om het uiterlijk en de bouw te veranderen. Selecteer om te beginnen uit een reeks kant-en-klare gezichten en lichamen. Ga vervolgens aan de slag en boetseer het gezicht en lichaam van je Sim in model door lichaamsdelen uit te rekken en te vergroten of te verkleinen. Zo creëer je de meest unieke Sims tot nu toe. Daarna kun je in het menu 'Gedetailleerd bewerken' alle lichamelijke kenmerken van je Sims nog geavanceerder te manipuleren. Zoom in op de ogen, oren, neus, kin en mond van je Sim, zodat je al deze kenmerken tot in het kleinste detail aan kunt passen. Dankzij dit hulpmiddel kun je nu vrijwel iedereen nog preciezer en gemakkelijker namaken: je familie, vrienden, of zelfs jezelf. Naar mijn mening zorgt deze geweldige nieuwe wijze om Sims te maken ervoor dat je de game nog persoonlijker kunt ervaren.

Afbeelding

We hebben ook nieuwe standaardgezichten toegevoegd, waarmee je voor de allereerste keer onderscheidende gezichten kunt creëren. In het verleden was het een hele uitdaging om Sims te creëren met de unieke uiterlijke kenmerken van over de hele wereld. Nu is het mogelijk om de onderliggende botstructuur van het gezicht van je Sims aan te passen, waardoor je Sims kunt creëren met allerlei verschillende en karakteristieke gezichten. Daar kun je mooi gebruik van maken door wie je maar wilt na te maken, waar die ook vandaan komt!

Afbeelding

Iedereen die De Sims ooit gespeeld heeft, weet dat niet alles om het uiterlijk van je Sims draait. Het creëren van een Sim houdt niet op bij de buitenkant, want het draait tijdens het spelen ook om het innerlijk. Net zoals in voorgaande De Sims-games kun je eigenschappen selecteren om invloed uit te oefenen op de karakters van je Sims. Maar in De Sims 4 heeft het karakter een nog grotere invloed op de interacties van je Sims en wie ze uiteindelijk worden met de nieuwe emoties. Emoties beïnvloeden alle handelingen van je Sims en bepalen hoe ze in verschillende situaties reageren. Hierdoor ontstaat er een nieuwe samenhang wanneer ze met eigenschappen gecombineerd worden in De Sims 4. Ik ben altijd fan geweest van de eigenschap 'Gestoord' bijvoorbeeld en door deze eigenschap met emoties te combineren, kunnen de gevolgen nog vergaander zijn dan voorheen. We hebben een aantal nieuwe eigenschappen aan de game toegevoegd, waarvan 'Broederlijk' mijn persoonlijke favoriet is. Wanneer deze eigenschap gecombineerd wordt met emoties, kan je Sim bijvoorbeeld in een nieuwe 'bromance' verwikkeld raken. Het is heel erg leuk om in De Sims 4 te experimenteren met de verschillende manieren waarop eigenschappen en emoties aan elkaar verbonden zijn. Zo kun je tijdens het spelen nog slimmere Sims tegenkomen en gekkere verhalen meemaken.

Maar het karakter van jouw Sim wordt niet alleen door eigenschappen en emoties bepaald. We hebben gloednieuwe loopjes toegevoegd, waarmee jouw Sim zich nog beter uit kan drukken. Het is verbluffend om te zien hoeveel persoonlijkheid deze loopjes jouw Sims geven. De nieuwe stijlen insinueren een nieuwe laag zelfvertrouwen, beschaamdheid of humor in je Sims. Dat begint al in 'Creëer-een-Sim' en komt verder tot uitdrukking in hoe je Sims zich in de game bewegen. Deze functie draagt bij aan een belangrijk onderliggend thema in 'Creëer-een-Sim'; het draait niet alleen om de buitenkant, want 'Creëer-een-Sim' kan je Sims op geheel nieuwe wijze tot leven wekken.

En nu we het toch over het tot leven wekken van dingen hebben, is het een mooi moment om het over ons verbeterde genetische systeem te hebben. Zoals voorheen kun je ook nu twee Sims creëren en een kindje proberen te maken. Het DNA van beide Sims wordt gecombineerd in deze baby, zodat die zowel qua uiterlijk als innerlijk op vader en moeder lijkt. Vanaf nu is het ook in 'Creëer-een-Sim' mogelijk om al een combinatie van de twee Sims te maken, zodat je kunt zien hoe hun kind eruit zou komen te zien. Het is zelfs mogelijk om vervolgens het uiterlijk van dat kind aan te passen, mocht het resultaat je niet bevallen. Je kunt ook familieleden creëren, afhankelijk van de genetische informatie van jouw Sims! Het is een eitje om een broer voor een van je Sims te maken! Of maak snel even een klein zusje! De verbeterde genetische functies zijn dynamisch, veelzijdig en heel leuk om mee te spelen.

Zoals ik al aangaf, is dit de 'Creëer-een-Sim' waar ik altijd al van gedroomd heb en ik ben blij dat ik deze nieuwe functie na de lancering in de herfst met jullie kan delen.
 
Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

Re: De Sims 4

01 Mar 2016, 18:48

Voorpret met De Sims 4

"Flexibel. Snel. Leuk. Gebruiksvriendelijk." Dit zijn de basisprincipes die het ontwerpteam bij Maxis heeft gebruikt bij het creëren van Bouwen voor De Sims 4. Alles wat we toe hebben gevoegd, en alles wat we aan hebben gepast, moet de bouwervaring niet alleen makkelijker maar ook bevredigender maken. Hoe we dat hebben gedaan? Hier volgt een snel overzicht van wat bouwers kunnen verwachten van het nieuwe Bouwen in De Sims 4.

Afbeelding

BENADERBAAR
In De Sims 4 hebben spelers eindelijk het Bouwen dat we altijd al hebben willen maken. We hebben het systeem volledig van de grond opnieuw opgebouwd om het niet alleen gebruiksvriendelijk te maken, maar je ook de kans te bieden er naar hartenlust mee te experimenteren. De hele ervaring is krachtiger, tastbaarder en eerlijk gezegd ook veel leuker.

Het belangrijkste verschil in het nieuwe Bouwen is hoe snel en makkelijk je iets kunt veranderen. Je kunt elk bouwelement oppakken (zoals een muur, trap, dak of zelfs een hele kamer) en het uitrekken, draaien en verplaatsen zonder het te hoeven wissen en weer helemaal opnieuw te beginnen. Funderingen, normaal gesproken een lastig element om gelijk goed te krijgen, kunnen op elk willekeurig moment tijdens het bouwproces toe worden gevoegd. Selecteer een van de acht hoogten en de hele structuur wordt in een oogwenk aangepast.

KLIK EN BOUW
Vond je in onze vorige games het ontwerpen van een heel nieuw huis beangstigend of tijdrovend? Met het nieuwe Bouwen kunnen spelers hun visie sneller realiseren dan ooit tevoren. Met één klik met de muis kun je een hele kamer van ramen voorzien, of alle hekken op een veranda veranderen. Je zult tal van nieuwe functies als deze ontdekken die het hele bouwproces minder langdradig, maar nog net zo krachtig maken.

Wil je nóg sneller bouwen? We hebben nu een gloednieuwe onderdeel: ingerichte ruimtes. Blader door de het gedeelte 'Ingerichte ruimtes' van Bouwen en bekijk badkamers, slaapkamers en tal van andere kamers die speciaal voor jou al zijn gebouwd en ingericht. Kies een kamer uit de catalogus en zet hem neer waar je wilt. De kamer is gemeubileerd, maar je hebt nog wel de volledige controle over de aanpassing van de kamer. Je kunt 'm uitrekken en draaien, opnieuw schilderen of de meubels op een andere plek neerzetten. Ingerichte kamers kunnen door zowel beginners als geavanceerde spelers worden gebruikt; ofwel als een snelle manier om een prachtig huis in elkaar te zetten, ofwel als de basis voor decoratieve inspiratie.

Afbeelding

HUISRENOVATIE
We hebben het bouwproces in onze eerdere games uitvoerig bestudeerd (en we zijn zelf fervente bouwers) en hebben ons ten doel gesteld het zo goed mogelijk te verbeteren. We weten zeker dat onze ervaren bouwers deze verbeteringen direct zullen opmerken, terwijl nieuwe spelers zullen ervaren dat het systeem precies doet wat ze willen!

Het plaatsen van objecten is nu ook veel intuïtiever. Om een paar voorbeelden te geven: stoelen kunnen aan de zijkant van tafels worden gecentreerd, zelfs als ze niet op één lijn met het rooster staan, en kolommen kunnen nu rechtstreeks in hekken en muren worden geplaatst. Daarnaast heb je ook meer zeggenschap over het plaatsen van muurobjecten. In De Sims 4 kun je muurobjecten zoals ramen, schilderijen en tv's overal verticaal op de muur plaatsen (en je Sims zullen hun nek uit moeten rekken om naar de tv te kijken die je heel gemeen onder het plafond hebt opgehangen)!

We hebben compleet nieuwe bouwopties toegevoegd om mee te spelen; details zoals borstwering, friezen, pilasters en andere sjiek klinkende woorden, tillen het bouwen naar een heel nieuw niveau. Elk deel van elk dak kan uit worden gerekt om tal van hoogten, rondingen en randen te creëren. Er zijn ook drie verschillende muurhoogten om uit te kiezen, en je kunt elke vloer aanpassen met een andere muurhoogte! Dit is zo leuk om mee te spelen en het helpt om het maken van gebouwen nog realistischer en unieker te maken! Misschien gebruik je de hoge muren op de eerste verdieping wel voor een grootse entree en zet je juist een loft op de bovenste verdieping met een lage muur. De opties zijn eindeloos en we kunnen niet wachten wat jullie met al die creativiteit zullen doen! Dus alles bij elkaar zijn we belachelijk opgewonden om onze spelers eindelijk dit niveau van detail en controle in Bouwen te kunnen bieden.

Afbeelding
 
Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

Re: De Sims 4

02 Mar 2016, 18:16

Buurten, vreemde momenten en meer!

In De Sims 4 zijn momenten naar een compleet nieuw niveau getild! Ik kan niet wachten om te zien wat de Sims in hun buurt uitspoken, ze zijn ontzettend expressief dus ik ben ontzettend benieuwd naar al hun verhalen. Is die bruid in de sportschool bij het altaar in de steek gelaten? Zoekt die smoezelige Sim naar verloren schatten in de vuilnisbak? Welke verhalen zullen jullie allemaal vertellen als de game in september uitkomt? Ik kan niet wachten om ze allemaal mee te maken.

Afbeelding

Ik weet dat jullie HONDERDEN vragen en misschien ook wel een paar bedenkingen hebben over deze gloednieuwe Sims-beleving. En dat snap ik helemaal! Velen van jullie hebben de afgelopen 14 jaar uren werk en liefde in de Sims gestoken dus het logisch dat jullie een beetje nerveus zijn en jullie je afvragen hoe anders deze game zal zijn. Dus ik wilde wat tijd besteden aan de uitleg van de wat kleinere (maar heel belangrijke) details van de game – dingen die niet zo vaak naar voren komen in grote interviews of demo's, maar wel erg belangrijk zijn voor de complete Sims-beleving:

 • Maar het belangrijkste is dat jij als speler de volledige controle over jouw Sims en nu ook hun emoties hebt. Net zoals in voorgaande games van De Sims heb je de mogelijkheid om verschillende autonomieniveaus voor je Sims te selecteren zodat je de besturing kunt kiezen die het beste bij jou past. En maak je geen zorgen, we zetten alles op alles om alles zo fijn mogelijk af te stellen om te zorgen dat de emoties de verbetering voor jullie verhalenvertellers en machinimakunstenaars verbeteren in plaats van een nieuw obstakel op te werpen.
 • Bouwen is echt het krachtigste en leukste Bouwen dat we ooit hebben gemaakt. Hoe wel het niet mogelijk voor ons is om elk onderdeel en elke functie op te nemen die we de afgelopen 5 jaar aan De Sims 3 hebben toegevoegd, hebben we de door jullie verzochte functies toegevoegd die voor een compleet nieuwe en intuïtieve manier van bouwen zorgt. Dit zijn functies zoals aanpassing van muurhoogte, dynamische fundering en slimme ramen! En hoewel je geen zwembad kunt bouwen in september, hebben we wel een nieuw fonteingereedschap zodat je stijlvolle landschappen kunt creëren. Of je nu een beginnend bouwer in De Sims 3 bent, of een ervaren pro, ik denk echt dat jullie het nieuwe Bouwen van De Sims 4 geweldig zullen vinden.
 • Als het aankomt op contact met andere spelers online, is De Sims de game die je moet hebben. Je kunt door de creaties van andere spelers bladeren, of je eigen creaties rechtstreeks in de game delen via de gloednieuwe galerie, of je kunt het met één klik uitschakelen. Hoewel we jullie dolgraag de kans willen geven om te kijken wat de community van De Sims jullie te bieden heeft (jullie maken echt geweldige dingen) is het maken van de game die jullie willen spelen onze hoogte prioriteit.
 • We zijn ook heel enthousiast over onze nieuwe Creëer-een-Sim! Maar dat hadden jullie misschien al geraden aangezien we het overal laten zien. We zijn met name weg van ons nieuwe genetische systeem waarmee je familieleden van elke andere Sim kunt afleiden. Het is net een game binnen een game! En wat leeftijden betreft: we hebben baby's, kinderen, tieners, jongvolwassenen, volwassenen en senioren. Met onze nieuwe persoonlijkheden kun je echt voelen hoe hun individualiteit in de game tot uiting komt. We kunnen niet wachten om jullie het uit te zien proberen.
 • We hebben ook prachtige nieuwe buurten! Wist je dat voor de allereerste keer in De Sims je Sims nu niet alleen naar andere buurten kunnen reizen, maar zelfs naar compleet andere werelden zonder een nieuwe game te hoeven beginnen!? Dit is iets wat ik altijd al in De Sims 3 had willen doen dus ik vind het fantastisch dat het nu mogelijk is in De Sims 4. Buurten en werelden zijn door een kort laadscherm van elkaar gescheiden, maar nu kun je in één wereld wonen en in een andere wereld werken (of spelen)! De persoonlijkheid, prestaties en relaties van je Sim reizen gewoon met hem of haar mee.

Afbeelding

Ik weet dat dit een snelle blog is en dat ik onmogelijk al jullie vragen over De Sims 4 kan beantwoorden, maar ik hoop dat we een paar onderdelen wat duidelijker hebben kunnen maken. Je zult zien dat we een aantal belangrijke beslissingen hebben genomen om ons op de nieuwe aspecten van de game te concentreren. Dingen als onze gloednieuwe Sims, levendige buurten en krachtige nieuwe hulpmiddelen, om er maar een paar te noemen. En hoewel we erkennen dat sommigen van jullie teleurgesteld zullen zijn dat zwembaden en peuters niet beschikbaar zijn als de basisgame van De Sims 4 in september wordt uitgebracht, moeten jullie weten dat we een ongelooflijk sterke fundering bouwen die in de komende jaren al jullie wensen zal vervullen! De toekomst van De Sims 4 ziet er zonnig uit!

In de korte tijd tussen nu en september vertel ik jullie er graag meer over en zal ik zo veel mogelijk vragen over De Sims 4 proberen te beantwoorden. En belangrijker nog, ik kan echt niet wachten om te zien hoe jullie gaan experimenteren met wat we hebben gemaakt en jullie eigen verhalen vertellen in deze gloednieuwe wereld van De Sims.
 
Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

Re: De Sims 4

02 Mar 2016, 18:31

Wat is eruit en wat zit erin?

Hallo Simmers,
Binnen 60 dagen wordt De Sims 4 gelanceerd en er is nog een heleboel wat ik wil vertellen. Om te beginnen wil ik eerst uitleggen waarom we besloten hebben om geen zwembaden en peuters in De Sims 4 op te nemen, want dit baart een hoop spelers blijkbaar zorgen.


Wij zijn jullie daarom een heldere verklaring verschuldigd en we willen jullie uitleggen waarom zwembaden en peuters geen onderdeel van De Sims 4 uit zullen maken tijdens de lancering, dus daar gaan we. Het begint allemaal met de nieuwe technologie en systemen die we voor dit nieuwe basisspel van De Sims hebben gebouwd. Zo is er een nieuw systeem voor kunstmatige intelligentie, een nieuw animatiesysteem, nieuwe hulpmiddelen voor het positioneren van geluid, nieuwe motoriek, nieuwe routeberekening en nog veel meer nieuws in deze game. Onze visie voor De Sims 4 is een geheel nieuwe ervaring die jouw Sims nog uitgebreider en op unieke persoonlijke manieren tot leven wekt; door middel van emoties, karaktereigenschappen, gedrag en interacties. Om dat te kunnen doen, moest onze technologische basis drastisch vernieuwd worden.

Het komt erop neer dat toen we overleg voerden over wat we allemaal in deze game wilden doen, met alle nieuwe technologische onderdelen die we in wilden bouwen, we ons realiseerden dat dat ten koste zou gaan van bepaalde andere elementen. Als gevolg zullen we sommige fans daar dus mee teleurstellen. Dit was voor ons ook oprecht moeilijk te verkroppen, maar we wilden ons volledig concentreren op de nieuwe visie die we voor De Sims 4 hebben. We hebben ons geconcentreerd op het revolutioneren van de Sims zelf. Dus de peuters hebben plaatsgemaakt voor de onderdelen die Sims echt tot leven doen komen: betekenisvolle en vaak amusante emoties, geloofwaardigere bewegingen en interacties, meer hulpmiddelen in Creëer-een-Sim en realistischer (en soms vreemd!) gedrag. De zwembaden moesten wijken voor belangrijke nieuwe onderdelen in Bouwen: directe manipulatie, waardoor het mogelijk is om ruimte voor ruimte een huis te bouwen en aangepaste ruimtes eenvoudig uit te wisselen. Daardoor wordt de directe omgeving nog geloofwaardiger en interactiever voor je Sim.

Afbeelding

Laten we het nu even over de voordelen hebben: De Sims 4 is een geheel nieuwe game en het voelt ook anders om te spelen. Je zult vanaf de eerste keer dat je de game speelt al te maken krijgen met de nieuwe technologische basis.

Ik zal je een voorbeeld geven van iets waar ik voortdurend mee te maken heb en uitleggen waarom De Sims 4 uniek en persoonlijk aanvoelt voor de spelers. Ik noemde eerder Creëer-een-Sim al. Dat is naar mijn mening nog steeds een van de krachtigste onderdelen van de hele game. Het is niet alleen bijzonder vermakelijk, maar je kunt nu ook een echt een karakter samenstellen. In De Sims 4 zijn er zeven unieke loopjes waar je uit kunt kiezen. Hiermee kunnen Sims zich extra goed uitdrukken. Om die loopjes tot leven te wekken, moesten we ongeveer 75 losse animaties creëren. En dat is nog niet alles. Iedere emotie in De Sims 4 wordt geïllustreerd met een visuele reactie of zelfs een extra speciaal loopje. Je hoeft dus niet meer naar de gebruikersinterface te kijken om te zien hoe je Sims zich voelen, want hun gezichten, houdingen en bewegingen spreken boekdelen. Daarom zul je ongeveer 320 nieuwe animaties voorbij zien komen die op emoties gebaseerd zijn en nog eens 600 reacties op voorwerpen.

De Sims 4 heeft zoveel meer diepgang. De Sims gedragen zich voor de eerste keer net als echte mensen. Ze kunnen omgaan met complete groepen in plaats van enkel individuele Sims. Een staande Sim kan met een zittende Sim praten. Ze kunnen multitasken (etend en pratend naar de TV kijken? Dat doe ik iedere avond!). Je kunt zelfs een hoofddeksel bovenop ieder kapsel zetten, of laarzen met verschillende broeken combineren... Nou ja, misschien ben ik de enige die dat echt belangrijk vindt.

Afbeelding

Maar dat is 't 'm nou juist met De Sims 4, dat soort details doen er toe. Omdat ze bestaan. Emoties zijn van invloed op ieder systeem binnen onze game en alle belevenissen die je ermee zult hebben. Het mutitasken verandert de manier waarop Sims hun leven leiden en hoe ze omgaan met hun omgeving totaal. Dankzij het nieuwe onderdeel Creëer-een-Sim en alle hulpmiddelen in Bouwen kijken we helemaal anders tegen het maken van Sims en hun huizen aan.

Maar we kunnen het beter aan je laten zien dan erover vertellen. Later deze zomer zal daarom De Sims 4 Creëer-een-Sim Demo worden gelanceerd, zodat werkelijk iedereen daar mee kan spelen. We staan nu al op het punt om een vroege proefversie in omloop te brengen en binnenkort zullen een beperkt aantal fans een uitnodiging krijgen om ons te helpen om die te testen. Daarna kunnen jullie er allemaal mee aan de slag gaan en zelf ervaren hoe uitgebreid de game is en hoe karaktereigenschappen en emoties van invloed zijn op je nieuwe Sims.

En dan nog iets; we vinden het fantastisch dat meer dan 1.200 mensen een kijkje zijn komen nemen in onze demoruimte tijdens E3 de afgelopen maand om zelf De Sims 4 in actie te zien, maar we willen dit de rest zeker niet onthouden. Ergens binnen de komende twee weken zullen we een video van 15 minuten lanceren waarin het onderdeel Leven (met de complete gebruikersinterface) te zien is. We staan te popelen om te horen wat jullie daarvan vinden.

Dus namens het volledige team van ontwikkelaars hier in The Sims Studio wil ik jullie hartelijk bedanken voor jullie reacties en steun. We hebben vol overgave iedere coderegel geschreven, alle onderdelen van de game vormgegeven en alles op alles gezet om de beste Sims ooit te creëren. We bouwen een gloednieuwe Simservaring voor jullie op, met een basis die we verder uit kunnen werken en dankzij jullie reacties nog verder kunnen ontwikkelen. We denken dat jullie wederom met heel veel plezier op nieuwe wijze met het leven gaan spelen.
 
Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

Re: De Sims 4

02 Mar 2016, 18:34

Welkom in Oasis Springs!

Hoi Simmers! Ik ga jullie wat meer vertellen over de levendige werelden waar jij en je Sims jullie eigen unieke verhalen kunnen vertellen in De Sims 4.

We beginnen in Willow Creek, een groene, weelderige wereld die echte fans waarschijnlijk bekend voorkomt. We wilden Willow Creek aan een totaal andere omgeving koppelen, en dat is de wereld Oasis Springs geworden. Oasis Springs is dankzij de rotsachtige heuvels een lust voor het oog en zal spelers misschien aan Lunar Lakes en Lucky Palms doen denken. Je zult zien dat niet alleen de landschappen bijzonder zijn, maar dat zelfs de bouwstijl van de huizen uniek is per wereld.

Afbeelding

Er zijn voorwerpen beschikbaar in Oasis Springs die je niet in Willow Creek zult vinden en vice versa. Stel dat je een smakelijke groentesoep wilt bereiden. De wortels zijn in Oasis Springs te vinden, maar voor uien zul je naar Willow Creek moeten gaan. Voor het perfecte gerecht moet je dus naar de verschillende werelden reizen om zo de juiste ingrediënten te verzamelen en dat is heel eenvoudig.

Willow Creek en Oasis Springs bestaan allebei uit vijf buurten. Op iedere kavel binnen deze buurten kun je nieuwe huizen of zelfs locaties bouwen, waardoor je de wereld af kunt stemmen op de verhalen die je wilt vertellen. Binnen deze buurten zijn er ook openbare ruimtes die Sims kunnen verkennen en waar ze andere Sims kunnen ontmoeten, fijn kunnen spelen of zelfs een etentje kunnen organiseren. In iedere wereld zijn er al twee kant-en-klare buurten vormgegeven met openbare locaties, zodat je meteen wanneer je voor de allereerste keer de game induikt je Sims al van een onvergetelijk avondje uit kunt laten genieten.  

We hebben de buurten veel levendiger en drukker gemaakt. Er wonen nu nog meer Sims, die stuk voor stuk hun eigen karakter hebben. Je weet nooit wat je te wachten staat. Misschien komt de knappe Cora van de Kerkhof wel voorbij rennen, terwijl jou Sim rustig in een beekje staat te vissen. In dat geval is de kans groot dat Stefano Bigoli ook in de buurt is. Wie weet kom je ook Malcolm Landgraaf tegen, die uitgeteld op een parkbankje ligt na de buurt de nacht ervoor op stelten te hebben gezet, terwijl de kinderen uit de buurt pret hebben in het park! Deze grappige verhaaltjes komen vanzelf voorbij en zorgen ervoor dat jouw buurten echt tot leven komen.

In de buitenlucht
Parken en buitenruimtes zijn ook heel belangrijk voor de manier waarop je jouw verhalen in De Sims 4 vertelt. Het park in Oasis Springs bestaat uit sfeervolle valleien, waar een hoop te ontdekken valt. Zo is er een prachtig woestijnlandschap, dat bijzonder geschikt is voor een gezellige barbecue tussen de picknickbankjes en grills. Het park is zelfs zo groot, dat we nog maar een extra openbaar toilet hebben gebouwd, zodat je Sims tijdens een gezellige barbecue niet in hun broek hoeven te plassen!

Afbeelding

In de woestijn draait niet alles om voedsel, pret en zand. Tussen de rotsen vind je misschien wel een oude, vergeten waterpomp, die een bron van nieuw leven blijkt te zijn. Met al die nieuwe unieke activiteiten en locaties is het goed om te weten dat je nu naadloos over kunt schakelen tussen verschillende werelden.

Reizen met gemak
Misschien herinner je je nog dat het in De Sims 3 niet mogelijk was om je Sim mee te nemen van de ene naar de andere wereld, of om Sims uit twee verschillende werelden een relatie te laten hebben. Als je Sim nu in Willow Creek woont, maar die ondeugende Malcolm in Oasis Springs wil opzoeken, is dat net zo eenvoudig als even op de koffie gaan bij een van je buren uit de straat. Houd je meer van een droge hitte en wil je daarom naar Oasis Springs verhuizen? Geen probleem! De relaties, vaardigheden en banen van je Sims blijven gewoon behouden. Het verloopt allemaal naadloos.

Nu weet je waar je naar uit kunt kijken: nieuwe werelden met veel open ruimte. Dankzij alle nieuwe mogelijkheden kun je zelf jouw eigen unieke verhalen creëren. We hopen dat je net zoveel plezier zult beleven aan het verkennen van Oasis Springs als wij hadden tijdens het maken van deze wereld!
 
Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

Re: De Sims 4

02 Mar 2016, 18:43

Bekende gezichten

Oasis Springs
De familie Landgraaf is weer terug! Ook in deze game is dit de rijkste familie die een stempel op Oasis Springs wil drukken. We hebben Malcolm teruggebracht naar die verschrikkelijke puberteit, waarin hij zijn snobistische karakter nog beter tot uitdrukking kan laten komen. Geoffrey doet zijn best om de goedaardige vader te zijn die Malcolm nodig heeft, maar misschien brengt al het gekonkel van Nancy hem alsnog op het verkeerde pad? Deze historische familie heeft je in De Sims 4 hoe dan ook een hoop pret en kattenkwaad te bieden.


Afbeelding

Verder heb je het huishouden Heethart, met onze twee favoriete zussen Dina en Nina en hun moeder: de aantrekkelijke en wulpse Katrina. Katrina heeft tegen beter weten in de beruchte rokkenjager Stefano Bigoli toegelaten in haar huis en wellicht haar hart.  Stefano heeft op dit moment een oogje op Katrina, maar hoe lang zal het duren voordat hij zijn pijlen op Nina en Dina richt? Zal Nina besluiten om Stefano van haar moeder af te pakken? Zal Dina eindelijk genoeg geld verdienen voor een eigen huisje, zodat ze alle gekte achter zich kan laten? We weten alleen maar dat het niet lang zal duren voordat de vonken overspringen!

Johnny Zest is een ambitieus nieuw personage dat we aan je voor willen stellen. De familie Landgraaf heeft hem onterfd omdat hij zijn school niet af wilde maken en nu hoopt hij zelf rijk en beroemd te worden als cabaretier. Hij heeft aan den lijve ondervonden dat wanneer de familie Landgraaf je laat vallen, ze dat dan ook keihard doen! Johnny woont in een woonwagen en is gezegend met de goede looks van een Landgraaf, maar zonder de naam en het familiefortuin is het een zware klim naar de top. Kan hij pa en ma laten zien dat hij het ook op eigen houtje kan maken? Het lot van dit zwarte schaap ligt in jouw handen.

Tot slot hebben we nog wat jong grut; de Huisgenoten. Dit stel zou zomaar een eigen televisieshow kunnen hebben. De groep bestaat uit 'J' (Jameson), de gespierde spetter, Gavin het creatieve heertje, Mitchell, een bro die het liefst de hele dag op de bank hangt en Zoe, het hele gewone meisje dat zich hier helemaal op haar gemak voelt en alle kerels gewoon als vrienden ziet.

Willow Creek
De Van de Kerkhofs; een van de bekendste koppels in Willow Creek. Sinds we bekend hebben gemaakt dat Christiaan en Cora weer terugkeren naar De Sims, vragen veel spelers zich af hoe het met hun kinderen zit, Cassandra en Alexander. We weten allemaal dat de puberteit niet altijd meevalt, maar Cassandra is een knappe meid die duidelijk steeds meer op haar moeder begint te lijken! Om over de jonge Alexander nog maar niet te spreken: zal de jongste telg van het gezin de tijd vinden om zijn duistere familiegeschiedenis te overstijgen en een normaal leven kunnen leiden, of groeit hij ook uit tot een griezelig gezinslid?

Afbeelding
Ondanks de bekendheid van de familie Van de Kerkhof, zullen Bob en Eliza Pancakes misschien nog wel meer stof op doen waaien. Dit koppel komt voor de allereerste keer voorbij in De Sims en vormt misschien wel het meest ongelukkige stel dat je in Willow Creek kunt vinden! Terwijl je kennismaakt met de familie Pancakes, kun je er misschien achter proberen te komen waarom deze twee Sims bij elkaar blijven. Eliza heeft voldoende mogelijkheden om erop uit te trekken in Willow Creek of in het verderop gelegen Oasis Springs. Wie weet; misschien is Bob wel beter af terwijl hij in zijn eentje pannenkoeken bakt.

Laten we vooral de driehoeksverhouding in Willow Creek niet vergeten. Liberty Lee is een vrije geest, Summer Holiday is een vrolijke meid en Travis Scott is een echte nerd. Samen vormen ze onverwachts een opvallende groep vrienden. Op het eerste gezicht lijkt niets tussen de vriendschap van deze drie Sims in te kunnen staan. Zal iemand er blij van worden als er eindelijk balans ontstaat in deze driehoeksverhouding?

Verder hebben we nog een van onze meest favoriete en meest gecompliceerde families: het huishouden Spencer-Kim-Lewis. Denk eraan dat het met de nieuwe emoties in De Sims 4 nog complexer wordt om relaties in de hand te houden. Vooral wanneer het om grote gezinnen gaat, is dit een flinke uitdaging. Het zit zo: Dennis Kim en Lydia Spencer kregen samen voor hun scheiding een dochter, Alice Spencer-Kim. Hun dochter Alice is getrouwd met Eric Lewis, met wie ze zelf een dochtertje kreeg: Olivia Spencer-Kim-Lewis. Alice, Eric en de kleine Olivia zijn pas weer ingetrokken bij hun ouders: de vader van Alice en de moeder van Eric. En o ja, Vivian Lewis verhuisde ook gezellig mee. Hoe kunnen Alice en Eric zich financieel al deze nieuwe gezinsleden veroorloven? Ze zullen gegarandeerd flink carrière moeten maken! Zal het hun lukken om snel wat geld te verdienen voordat al het spaargeld op is, of zullen ze dubbel moeten liggen om de rekeningen te kunnen betalen? Nou ja, iedereen weet dat het niet meevalt om een huishouden draaiende te moeten houden, vooral als er zoveel mondjes te voeden zijn!

Met welk bekend gezicht je straks ook gaat spelen, wij zijn ervan overtuigd dat deze kleurrijke personages jouw game nog leuker zal maken. We hopen dat je van deze verhalen over de pieken en dalen van de verschillende families zin hebt gekregen om met de levens en verhalen van de Sims in Willow Creek & Oasis Springs te spelen! Je zult ongetwijfeld nu al allerlei plannetjes in je hoofd hebben voor deze stellen en gezinnen. Veel plezier met alle Sims!
 
Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

Re: De Sims 4

04 Mar 2016, 00:12

Top 10 dingen die je moet weten over De Sims 4

 1. Sims met karakter
  Dankzij de rijke emoties en maffe karaktereigenschappen zijn onze gloednieuwe Sims expressiever dan ooit. Dit heeft dramatische gevolgen voor de keuzes die ze tijdens het spelen voorgeschoteld krijgen! We hebben het al eerder gezegd, maar het is de moeite waard om het te herhalen: het draait nu allemaal om het innerlijk. Het is nu nog indrukwekkender, leuker en vermakelijker om verhalen te vertellen met De Sims 4.

  Afbeelding

 2. Zo slim, zo geloofwaardig
  Er zijn allerlei technologische wonderen nodig om de kleinste details te laten schitteren en dat is precies wat je mag verwachten met de nieuwe intelligentie van de Sims. Onze Sims bewegen natuurlijker door de wereld heen, vormen soepeler een groep en kunnen zelfs verschillende dingen tegelijkertijd doen! Daardoor gedragen de Sims zich natuurlijker, waardoor het net zo leuk is om te zien hoe je Sim de buurt op eigen houtje verkent als om zelf met je Sim te spelen. Ook krijg je hiermee allerlei nieuwe manieren om een levenspad uit te stippelen en het meeste uit de dagen van je Sims te halen.

  Afbeelding

 3. Gestroomlijnd en soepel
  Dankzij de nieuwe menu's en vormgeving heb je het leven van je Sims zelf in de hand en is alle informatie die je nodig hebt altijd beschikbaar. De vormgeving is discreet en toch functioneel. Alle informatie bevindt zich aan de rand van het scherm, zodat je nog beter op kunt gaan in de wereld van je Sims. Bovendien kun je met zulke expressieve Sims allerlei informatie aan hun gezicht en lichaamstaal aflezen!

  Afbeelding

 4. Volop verkenningsmogelijkheden
  Wil je naar een andere wereld gaan, zonder aan een nieuw spel te beginnen? Nou, dan kun je je lol wel op! Neem jouw Sims overal mee naartoe; leef in de ene wereld en ga naar de sportschool in een andere wereld, onderhoud relaties in verschillende buurten, zoek naar verzamelbare voorwerpen en geheime locaties. De wereld ligt aan je voeten.

  Afbeelding

 5. Creëer wie je maar wilt
  In 'Creëer-een-Sim' kun je jouw Sims heel eenvoudig direct in model kneden, waardoor je volledige controle hebt hoe je Sims eruit komen te zien; van originele Sims tot Simversies van echte mensen. Doordat er nu nog meer mogelijkheden zijn op het gebied van etniciteit en lichaamsbouw, kun je met jouw creaties oneindig veel verschillende kanten op.

  Afbeelding

 6. Meer mode
  Dankzij de 'Uitgelichte looks' in 'Creëer-een-Sim' heb je de mogelijkheid om je Sims modieus voor de dag te laten komen met allerlei outfits, accessoires en make-up, waar je slechts één enkele klik voor nodig hebt. Het is alsof je winkelt via postorders, zonder dat je daarvoor op de postbode hoeft te wachten.

  Afbeelding

 7. Klaar om in te trekken
  Het gloednieuwe Bouwen in De Sims 4 stelt je in staat om zowel ongemeubileerde als gemeubileerde ruimtes te verslepen en plaatsen, zodat je vliegensvlug prachtige huizen kunt bouwen

  Afbeelding

 8. Bouw snel en gedetailleerd
  Door tijdens het bouwen te kunnen trekken en duwen, kun je jouw huizen heel simpel in model krijgen. Je kunt in een wip de juiste afmetingen, vormen en bouwstijl creëren. Zo gauw je klaar bent met het basismodel, kun je allerlei hulpmiddelen gebruiken om talloze details aan te brengen; van hekken en balkons tot borstweringen en friezen!

  Afbeelding

 9. Delen met velen
  De gloednieuwe galerie is rechtstreeks vanuit de game toegankelijk en stelt je in staat om materiaal met spelers overal ter wereld uit te wisselen of te downloaden. Voeg vliegensvlug Sims, complete huizen of zelfs losse ruimtes toe aan je game, zonder te hoeven wachten. Deze Sims hebben zelfs een eigen karakter, waardoor jouw game nog leuker wordt.

  Afbeelding

 10. Maak het je eigen
  De galerie biedt ook een overzicht van de verbluffende creaties die binnen onze community gemaakt worden. De manieren waarop onze Simmers hun materiaal maken zijn eindeloos en bijzonder grenzeloos inspirerend. Zelfs als je je niet aan het aangepaste materiaal wilt wagen, kun je je hart ophalen door het gewoon allemaal te bekijken.


  Afbeelding
 
Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

Re: De Sims 4

08 Mar 2016, 19:33

Hoera! Er zijn nu zwembaden in De Sims 4!

Hoi feestbeesten!!
Ik ben zeer blij aan te kondigen dat we zojuist een nieuwe, gratis update voor De Sims 4 hebben uitgebracht. Je bent hierbij uitgenodigd om er meteen in te duiken! ZWEMBADEN! SUPERVET!!! ☺


Een van de aspecten van zwembaden in De Sims 4 waar ik zelf heel erg enthousiast over ben, is de nieuwe manier van bouwen. We hebben het al maanden over de functie Bouwen en hoe gemakkelijk het is om een huis te bouwen. Al die fraaie technologie is nu ook van toepassing op zwembaden, waardoor het bouwen van zwembaden sneller en eenvoudiger is dan ooit.

Ten eerste: je kunt nu een diagonaal zwembad bouwen! Dit was een wens van vele fans en we zijn zo blij dat het nu in De Sims 4 zit (als je het spel hebt bijgewerkt).

Afbeelding

Ik wilde altijd al die visueel spectaculaire zwembaden bouwen die je vaak ziet in exotische resorts. Spelers kunnen nu ramen in de muren van zwembaden plaatsen om een infinity-pool voor je Sims te maken waarin ze even aan het alledaagse kunnen ontsnappen. We hebben ook de mogelijkheid toegevoegd dat je de diepte van het zwembad kunt bepalen door de muurhoogte aan te passen.

Zwembaden op daken! Jawel, in De Sims 4 kun je zwembaden bouwen op de begane grond, de eerste verdieping en zelfs op het dak!

Moet je dit gave zwembad op het dak eens zien dat we hier in de studio hebben gemaakt:

Afbeelding

Maar hoe zit het met je Sims? Ze hebben natuurlijk wel toffe outfits nodig voor bij het zwembad. Bekijk de nieuwe badkleding in Creëer-een-Sim! Je kunt de verschillende zwemkledingstukken bij elkaar zoeken of de Uitgelichte 'Zwemkleding'-looks passen voor de allernieuwste badmode. Je Sims kunnen nu in stijl nat worden.

Je Sims hoeven niet te zwemmen, ze kunnen aan de rand van het zwembad gaan zitten om met Sims in het zwembad te kletsen of om met hun liefje te knuffelen. Toeschouwers opgepast: die kunnen nat worden door het gespat van de andere Sims in het zwembad. Kijk uit voor die boze Sim die probeerd af te koelen door een beetje rond te zwemmen.

En zwembaden zijn natuurlijk niet compleet zonder een nieuwe manier van sterven. Ja hoor, je oude favoriet, de Verdrinkingsdood is terug! En je zult zien dat het spook dat terugkeert iets banger voor water is dan ervoor. ☺

Afbeelding

Ik wil niet alle verrassingen verklappen die je te wachten staan in deze update (want er zijn er nog meer!), dus ik laat je nu zelf met zwembaden aan de slag gaan in ware De Sims 4-stijl.
 
Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

Re: De Sims 4

13 Mar 2016, 17:20

What a feeling

Een van de kernelementen van het menselijk ras is de kracht om emoties te voelen en te uiten. Dit is een mogelijkheid waarin wij ons onderscheiden van andere levensvormen. Ook al doen we soms ons best emoties te verbergen, heeft het toch invloed op onze acties, keuzen en hoe we alles om ons heen ervaren. Het is dan ook geen verrassing dat realistische en impactvolle emoties een ding is dat De Sims Studios graag in De Sims 4 wilde terugzien.

Graham Nardone, producer van De Sims 4: "Emoties waren een natuurlijk iets voor ons om ons op te concentreren. In De Sims 4 brengen we de ervaringen terug naar De Sims zelf en maken hun de ster van het spel."

Sims hebben altijd al emoties gehad en de mogelijkheid om deze te uiten, maar zelf in De Sims 3 is het niet aannemelijk om je Sims plotseling in huilen te zien uitbarsten of andere sterke emotionele reacties te hebben, behalve als je echt de grens opzoekt. Zelfs met de aanvulling van gemoedstoestanden, kon je deze van je Sim makkelijk bepalen door het zien van hun groene of rode Plumbob. Extreem verdriet en extreme woede kwamen op hetzelfde neer. Dit is waarom er meer expressieve sims de Sims 4 tot de meest realistische en representatieve versie van mensen in de series tot nu toe maken. 

Graham Nardone: "Het toestaan je Sims hun emoties over te brengen is erg belangrijk omdat dit nieuwe spelmogelijkheden opent. Bijvoorbeeld: Je zit niet langer vast aan een sim die simpelweg in een slechte bui is. In plaats daarvoor hebben we een variatie aan emoties die voor verschillende vertakkingen aan gameplay kunnen zorgen dat jouw sims direct kan beïnvloeden. Een boze sim kan een beter workout hebben vanwege hun aggresie, een gespannen sim kan in een bubbelbad alle stress van zich af laten glijden of een depressieve sim, die kan prachtige gedichten of schilderijen maken."

Graham Nardone: "De sims is jouw canvas die je kunt opvullen met karakter en hun verschillende emoties. Als je een topdag hebt, kan je dit met je sim delen door het maken van keuzes die naar positieve emoties leiden, zoals zelfverzekerdheid, opgetogenheid of geïnspireerd zijn. Als je een verhaal wilt vertellen, heb je een brede variatie aan gameplay opties waarmee je true-to-life momenten kunt nabootsen in je simswereld."

Bron: The Official Sims Magazine
 
Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1411
Lid sinds: 29 Februari 2016

Re: De Sims 4

30 Jan 2017, 17:57

Sinds de komst van De Sims 4 is het spel regelmatig uitgebreid met extra gameplay en onderdelen via gratis patchupdates. Denk bijvoorbeeld aan zwembaden en de meest recente: peuters.

Tijd voor een nieuwe basisspel trailer dus:


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast
 • Advertisement