Gebruikersavatar
Town of Plumbobs
TOP Admin
Auteur
Berichten: 1389
Lid sinds: 29 Februari 2016

Word Freelancer in De Sims 4!

10 Apr 2019, 13:03

Afbeelding

Tijdens de Maxis Monthly livestream van dinsdag 9 april hebben SimGuruGraham en SimGuruChowder bekend gemaakt dat er een nieuwe carrièrestijl komt naar De Sims 4: Freelancer. In Nederland soms ook wel bekend als ZZP'er (Zelfstandige Zonder Personeel).

Deze nieuwe carrièrestijl is te vergelijken met het thuiswerken-element van de beroepen uit Stedelijk Leven en de acteurcarrière uit Word Beroemd. Als freelancer werk je namelijk voor jezelf en kun je dus ook zelf je uren, opdrachten en werkdruk bepalen. Heb je genoeg geld en geen zin om te werken? Dan doe je lekker niks! Heb je die simoleons wel hard nodig? Neem dan de ene na de andere opdracht aan. Net als de acteurcarrière sluit je je namelijk aan bij een agentschap en is er een lijst beschikbaar met verschillende opdrachten om uit te kiezen. Let op! Sommige opdrachten zijn niet beschikbaar voor beginnelingen. Er zijn dus nog opdrachten vrij te spelen in deze carrière. Ook wisselt de lijst met opdrachten dagelijks.

Je voert de gekozen opdracht vervolgens uit voor een klant die jou betaald voor jouw werk (en afgeleverde product). Zorg ervoor dat jouw product van goede kwaliteit is. De klant is koning en het kan voorkomen dat de klant niet tevreden is met de kwaliteit en zal vragen om aanpassingen. Zorg ook dat je sim niet een opdracht aanneemt als hij of zij er geen tijd voor heeft. Elke opdracht komt met een deadline. Een dag en tijdstip dat het klaar moet zijn. Het succesvol afronden van een opdracht kan nog eens leuke bonussen en extra's opleveren voor jouw sim, zoals salarisverhoging! Dit is in plaats van de traditionele promoties die je met andere carrières hebt.

Deze freelance carrièrestijl komt met drie nieuwe carrières:
  • Schrijver
  • Kunstenaar
  • Programmeur

Afbeelding

Schrijver
Als schrijver kun je je onder andere aansluiten bij de 'fighting words' (Engelse naam) agency. De vaardigheid die bij dit beroep van belang is, is de schrijfvaardigheid. Als schrijver kun je je richten op marketing en het schrijven van clickbait artikelen. Ook kun je een gostwriter worden, het schrijven van een boek onder andersmans naam.

Kunstenaar
Als kunstenaar kun je je onder andere aansluiten bij de 'electrified artists' (Engelse naam) agency. De vaardigheid die bij dit beroep van belang is, is de schildervaardigheid. Als kunstenaar kun je een concept kunstenaar worden of een grafische ontwerper. Freelance kunstenaars werken niet zoals de traditionele schilders op een schildersezel, maar maken gebruik van het tekentablet.

Programmeur
Als programmeur kun je je onder andere aansluiten bij de 'Computer Experts' agency. De vaardigheid die bij dit beroep van belang is, is de programmeervaardigheid. Als programmeur kun je de richting van de traditionele software ontwikkelaar op zoals het maken van mobiele apps en games. Maar je kunt ook een beveilingsconsultant worden. Zo kun je bedrijven helpen met de IT en hun beveiliging.

Afbeelding

Nieuwe items
Uiteraard komen er een aantal nieuwe items in de update die passen bij de nieuwe carrières. Zo komt er een nieuw bureau, boekenkast voor aan de muur en bureaustoel. Er is een nieuwe pennenbak en een notitieboekje met koffievlek voor de schrijvers. Ja als freelancer heb je soms koffie nodig om alert te blijven bij je werk. Er is een robothoofd voor programmeurs om zich mee te vermaken. Voor de kunstenaars is er een handmannequin. Ook is er een nieuwe laptop beschikbaar met een lichtgevend effect onder het toetsenbord. En verder zijn er nog diverse andere carrière geïnspireerde decoraties. Daarnaast wordt ook Creëer een Sim aangevuld met nieuwe kledingstukken geïnspireerd op de drie nieuwe carrières.

Een andere aanvulling waarmee we ook werden verrast is dat een plank, die momenteel al in ons spel te vinden is, er een witte kleurswatch bij krijgt! Deze aanvulling had Graham een maand eerder al op Twitter laten zien.

Afbeelding

Wanneer krijgen we dit in De Sims 4? Deze nieuwe goodies komen in een patchupdate op dinsdag 16 april om 19.00 uur. Diezelfde dag krijgen console spelers ook een update waarmee ze De Sims 4 kunnen spelen met muis en toetsenbord. De nieuwe items en carrière zullen niet onderdeel zijn van de console update.
 
Gebruikersavatar
MissDiwy
Moderator
Berichten: 1998
Lid sinds: 17 Maart 2017
Badges: 15
:
De Wisseltrofee De 365
De Simmaking Expert 2 Jaar Lid
De Wandelende Encyclopedie De Organisator
Contact:

Re: Word Freelancer in De Sims 4!

10 Apr 2019, 18:56

Echt super tof dat we drie nieuwe carrières krijgen, zag er ook goed uit in de lifestream
En eindelijk een witte versie van die plank, die wou ik al zolang hebben :D
 
Gebruikersavatar
ThePaperSim
Grafisch Moderator
Berichten: 2764
Lid sinds: 29 Februari 2016
Badges: 12
Woonplaats: Château Clarité
:
De 365 De Fotograaf
De Wandelende Encyclopedie 2 Jaar Lid
1 Jaar Lid I Brought a Friend
Contact:

Re: Word Freelancer in De Sims 4!

10 Apr 2019, 21:21

Dit is wel echt een hele leuke update! Ik vind het heel cool dat ze elementen uit verschillende carrièresystemen samenvoegen om weer iets heel nieuws te creëren. :F 
Afbeelding
>> TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR! Bij vragen en/of mod-zaken: zie 'TEAMLEDEN' << >> PAPER 365 - Een 365 dagen project <<
 
Gebruikersavatar
Kympulse
Admin
Berichten: 5346
Lid sinds: 29 Februari 2016
Badges: 23
Woonplaats: Velsen
:
Meeting Manager De Verzamelaar
De Simmaking Expert 2 Jaar Lid
De Magnifieke Simmaker De Fanatieke Filmer
Contact:

Re: Word Freelancer in De Sims 4!

10 Apr 2019, 21:34

Oh, ik ben hier echt heel blij mee! Zo leuk dat ze weer een vernieuwend element weten te brengen qua carrières. Vooral tof als je éénpersoons huishoudens speelt. Dan heb je daadwerkelijk wat te doen :)
 
Gebruikersavatar
XxRockyyxX
Hilarisch
Berichten: 640
Lid sinds: 23 Augustus 2018
Badges: 8
Woonplaats: Gelderland
:
De Verzamelaar 1 Jaar Lid
Kusje erop? TOPper van 2019
Middelbare Scholier De 21e Eeuw
Contact:

Re: Word Freelancer in De Sims 4!

11 Apr 2019, 19:10

Ik ben echt heel blij datwe deze patch krijgen.
Ik ben vooral heel blij met de freelancer carrière.
Ik probeer zo actief mogelijk te zijn op het forum
 
Gebruikersavatar
Kimmetje
De Basisspeler
Berichten: 536
Lid sinds: 11 Juli 2018
Badges: 3
:
1 Jaar Lid Middelbare Scholier
Vrouw

Re: Word Freelancer in De Sims 4!

11 Apr 2019, 21:17

Ik ben ook heel blij met deze update!
Ik zat al wel eventjes te wachten op een nieuw beroep dat je thuis kan doen! En dan is het zoiets, echt geweldig!

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast
  • Advertisement