Pagina 1 van 1

Sims 2 Tutorial: Een hogere resolutie toevoegen aan de spelopties

Geplaatst: 05 Nov 2016, 14:43
door Matcha
Wanneer je De Sims 2: Ultimate Collection opstart op een nieuwe computer met een geavanceerde videokaart, zou het kunnen dat je tegen wat grafische problemen aanloopt. In mijn geval kon de resolutie niet hoger dan 800×600 en was de helft van mijn grote scherm bedekt door de interface. Daarnaast werden mijn Sims en hun huisideren opgeslokt door duistere, bodemloze zwarte gaten. Gelukkig kunnen deze problemen gemakkelijk worden opgelost!

Een hogere resolutie toevoegen aan de spelopties
De resolutie is het aantal pixels. Hoe meer pixels, hoe meer detail en hoe beter de kwaliteit. Tegenwoordig hebben de meeste mensen een resolutie van 1920×1080, veel groter dan in De Sims 2 mogelijk was. Maar gelukkig is er een manier om de resolutie handmatig aan te passen! Hiervoor moet je één van de gamebestanden aanpassen, dus zorg ervoor dat je ergens een kopietje bewaart!

Stap 1:  Het bestand dat we nodig hebben heet "GraphicRules.sgr". Als je naar een willekeurige map gaat, kun je in de navigatiebalk bovenin het volgende intypen of plakken: C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\Fun with Pets\SP9\TSData\Res\Config 
Dit zou je automatisch naar de juiste map moeten brengen. Vanuit daar kun je het bestand "Graphics Rules" openen.
:!: LET OP: Je gaat wijzigingen aanbrengen aan dit bestand! Zorg ervoor dat je een backup van het originele bestand bewaart op een andere plek op je computer!

Afbeelding

Stap 2:  Als je het bestand "GraphicRules.sgr" gevonden en geopend hebt met Kladblok (Notepad), zie het er als volgt uit:

Afbeelding

Aan het gedeelte met een oranje kader eromheen gaan we een kleine aanpassing maken, namelijk het nummer achter "seti low" en "seti medium" veranderen van 1 en 2 naar 3. Het komt er dus zo uit te zien:

Afbeelding

Stap 4:  Nu zijn we toe aan de volgende stap: een hogere resolutie toevoegen aan het opties- paneel in het spel. Druk in hetzelfde document op Ctrl+F en zoek naar "ScreenModeResolution" om snel op de juiste plek te komen.

Afbeelding

Stap 5: We gaan nu de getallen achter "uintProp maxResWith" en "uintProp maxResHeight" veranderen van 800 en 600 naar 1920 en 1080 (of een andere resolutie als je dat wilt). Die doe je 4 keer, voor de setting $Low, $MediumButDefaultLow, $Medium en $High. Je hoeft alleen de twee bovenste getallen, de maxRes, aan te passen. De defaultRes kun je hetzelfde laten.

Afbeelding

Stap 6: Klaar! Je kunt nu het document opslaan en De Sims 2: Ultimate Collection opstarten! In het spel kun je nu bij de spelopties meerdere resolutie- opties selecteren.

Afbeelding

Stap 7:  Veel plezier met De Sims 2 in 1920×1080! ^^

Afbeelding

Met dank aan SimsVip

Re: Sims 2 Tutorial: Een hogere resolutie toevoegen aan de spelopties

Geplaatst: 20 Jun 2018, 18:51
door Alexxje
Bedankt voor de tutorial, Mari! Heeft me supergoed geholpen :)

Re: Sims 2 Tutorial: Een hogere resolutie toevoegen aan de spelopties

Geplaatst: 20 Jun 2018, 20:14
door Matcha
Dat is leuk om te lezen! Geniet van De Sims 2! :F :chill:

Re: Sims 2 Tutorial: Een hogere resolutie toevoegen aan de spelopties

Geplaatst: 21 Sep 2018, 21:18
door Froos
Dank je wel Mari :) Ik wou vandaag weer even na lange tijd sims2 spelen. En heb nu de juiste resolutie terug :D
Duidelijke uitleg van je ^^

Re: Sims 2 Tutorial: Een hogere resolutie toevoegen aan de spelopties

Geplaatst: 21 Sep 2018, 21:49
door Matcha
Fijn dat het gelukt is, Froos! Veel plezier met De Sims 2! :love: